Manşetler Surmanset

Çayırova Devlet Hastanesinin Yeri Belli Oldu

Çayırova’da yapımı merak ve heyecanla beklenen devlet hastanesinin yeri geçtiğimiz Cuma günü yapılan belediye meclisinde net olarak belli oldu. Gündemin 3. Maddesi olan “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan 531 Ada, 7..

Çayırova Devlet Hastanesinin Yeri Belli Oldu

Çayırova’da yapımı merak ve heyecanla beklenen devlet hastanesinin yeri geçtiğimiz Cuma günü yapılan belediye meclisinde net olarak belli oldu.

Gündemin 3. Maddesi olan “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan 531 Ada, 7 nolu parselde imar plan tadilatının yapılması” maddesinde belirtilen ada ve parselde bulunan yaklaşık 60 dönümlük arazi Çayırova Devlet Hastanesi yeri olarak belirlendi. Şekerpınar bölgesine yakın olan arazide hastane yapımı için mecliste oy birliği ile alınan karar doğrultusunda imar plan tadilatı yapılacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan devlet hastanesi ile ilgili olarak Çayırova Belediyesi geçtiğimiz yıl projenin onaylandığını ve yatırım planına alındığını belirtmişti. Daha önce CHP ve Saadet Partili Meclis Üyelerinin aşıklar tepesi olarak adlandırılan Atatürk Mahallesi’nde ki arazide yapılmasını talep ettiği devlet hastanesi için ayrılan yeni arazinin Çayırova merkezine uzak olması ise tartışmaları da peşinden getirdi.

Mecliste söz alarak duruma değinen CHP’li Meclis Üyesi Koç: “Hastane yeri olarak ilçe merkezine uzak bir yer bu sıkıntı olur. İnsanlar Gebze Fatih Devlet Hasatanesine zaten aynı uzaklıkta” şeklinde konuştu. Duruma tepki gösteren Belediye Başkanı Şevki Demirci ise “Yer yok, 60 dönümlük arazi bulmak kolay mı? Bu önemli bir yatırım ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Vatandaşlar arasından da uzun zamandır yeri konusunda tartışmalar yaşanan Çayırova Devlet Hastanesi için yatırımı tüm ilçe halkı olumlu karşılarken, yer konusunda görüş ayrılıkları başladı bile. Önümüzde ki yıl yatırım planında olan hastane için kısa zaman sonra çalışmaların başlaması bekleniyor.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL