Güncel Politika

YOLLARI BÖLERİZ AMA TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYİZ

Başbakan Binali Yıldırım, Gölbaşı’nda düzenlenen Ankara-Niğde Otoyolu Temel Atma Töreni’ne katıldı. Yıldırım, “Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Bunu..

YOLLARI BÖLERİZ AMA TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYİZ

Başbakan Binali Yıldırım, Gölbaşı’nda düzenlenen Ankara-Niğde Otoyolu Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Yıldırım, “Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin.” ifadesini kullandı.

Yıldırım, konuşmasında, yolun vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmanın yanı sıra, illerin ticaret ve turizminin artmasına, kalkınmasına da fayda sağlayacağını belirtti.

Türkiye’deki hemen hemen bütün illerin bölünmüş yollarla bağlandığını ifade eden Yıldırım, bölünmüş yolların kazaları yüzde 62 azalttığını söyledi. Yıldırım, bölünmüş yolların hayat kurtardığını, bu kazanımlara ilave olarak iş, aş imkanları getirdiğini ve ülke kalkınmasını sağladığını dile getirdi.

Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Yıldırım, büyük bir ülkede büyük düşünülmesi ve büyük projeler yapılması gerektiğini aktardı.

Binali Yıldırım, 15 yıldır memleketin ihtiyaçlarını bildiklerini ve bu ihtiyaçları giderecek çözümleri geliştirdiklerini söyledi.

Hava yolunu halkın yolu yaptıklarını, bölünmüş yollarla Türkiye’yi baştan başa donattıklarını, iletişimde Türkiye’ye çağ atlattıklarını anlatan Yıldırım, bu işleri yaparken günübirlik kararlar vermediklerinin, 30-40 yıl sonrasının Türkiye’sini hayal ettiklerinin altını çizdi.

İçeride ve dışarıda milletin huzuru ve ülkenin aydınlık yarınları için terörle amansız bir mücadele verildiğine dikkati çeken Yıldırım, terör örgütlerini bölgeden çıkarmak için daha önce Fırat Kalkanı Harekatı’nın yapıldığını hatırlattı.

Başbakan Yıldırım, o bölgede artık huzurun ve güvenliğin bulunduğunu belirterek, 130 bin Suriyeli’nin ülkesine yerleştiğini, 160 bin çocuğun eğitime başladığını, zulmün ve göçün sona erdiğini aktardı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL