Bakan Soylu “ABHAZ ŞURASI”nda

Sakarya’nın Akyazı ilçesi Balballı Mahallesi’nde 14 yıl önce ateşli silah ve alkolü yasaklayan Abhazlara teşekkür etmek için düzenlenen “Abhaz Şurası” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Vali  Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programa; İçişleri..

Bakan Soylu “ABHAZ ŞURASI”nda

Sakarya’nın Akyazı ilçesi Balballı Mahallesi’nde 14 yıl önce ateşli silah ve alkolü yasaklayan Abhazlara teşekkür etmek için düzenlenen “Abhaz Şurası” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Vali  Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programa; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya Milletvekilleri Mustafa İsen, Engin Özkoç, Zihni Açba, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun konuşmalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmalarında; “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyor, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. dedi.

“BU KADAR KÖKLÜ BİR MİLLET, SADECE KANUNLARIN YAZDIKLARIYLA BİRLİKTE DİSİPLİNE ALINACAK BİR MİLLET DEĞİLDİR”

Yunanistan üzerinden Avrupa’ya geçen mülteci sayısı günlük ortalama 8 bin 500’den 61’e düştü. Biz Avrupa’ya iyilik yapıyoruz. Yaptığımız iyiliğin farkında olun. Dünyanın hangi noktasına gidersek gidelim bu aziz millet bayrağımızı dünyaya gösteriyor. Hayatımın hangi noktasında olursa olsun, çocukluğumdan beri inandığım bir şey vardır. Bu dünyanın Hacı Bektaş-ı Veli’ye ihtiyacı var. Bu dünyanın hayranlıkla izlediği Mimar Sinan’ın aklına ihtiyacı var. Çabamız bunun içindir. Büyüklerimizin oluşturduğu bu birlik bu yüzdendir. Tek bir can gitmesin, zihnimizi bizden alabilecek bir boşluğun içinde olmayalım. Bugün buradaki büyüklerimizin verdiği kararın önemli bir arka planı vardır. Her şeyi kanun yazmaz. Buna itiraz edenlerden biriyim. Bu kadar köklü bir millet, sadece kanunların yazdıklarıyla birlikte disipline alınacak bir millet değildir. Karnesini ilk aldığında koşarak komşu teyzesine gösteren bir millet sadece kanunların yazdıklarıyla birlikte kendisini kıssa altına alabilecek bir ülke değildir. Geçmişimize ve geleceğe çok net örnek koydunuz. 

Silahlarla birlikte düğünlerin keyiflendiğini ve şenlendiğini birileri söyleyebilirler. Maliyetiyle birlikte de bunu bir daha yerine getiremeyeceğimizi hepimiz defalarca acı hatıralarıyla, her birimizin bir daha onaramayacağımız sonuçlarla birlikte yaşadığımızı da biliyoruz. Aldığınız karar, 14 yıldır uyguladığınız karar şurada gördüğüm gibi asaletiyle maruf bir karardır. Allah sizden razı olsun” diyen Bakan Soylu konuşmalarının ardından vatandaşlarla bir araya gelerek, onlarla sohbet etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL