3. Ebelik Sempozyumu Düzenlendi

Koü Tıp Fakültesi ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 3. Ebelik Sempozyumu Umuttepe Yerleşkesi Konferans Salonunda Gerçekleştirildi. 08.05.2018 tarihinde KOÜ Tıp Fakültesi umuttepe yerleşkesi konferans salonunda, Prof. Dr. Sadettin..

3. Ebelik Sempozyumu Düzenlendi

Koü Tıp Fakültesi ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 3. Ebelik Sempozyumu Umuttepe Yerleşkesi Konferans Salonunda Gerçekleştirildi.

08.05.2018 tarihinde KOÜ Tıp Fakültesi umuttepe yerleşkesi konferans salonunda, Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Prof. Dr. Görkem Aksu, Op. Dr. Şenol Ergüney ve Doç. Dr. Ayla Ergin’in düzenleme komitesinde yer aldığı “3. Ebelik Sempozyumu” düzenlendi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, KOÜ Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesini ortaklaşa düzenlediği ve açılış konuşmasını KOÜ Fakültesi Ebelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ayla Ergin’ in yaptığı sempozyumda konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “ Doğumda desteği sağlaması gereken yegane kişi ebedir. Ebelere eğitim yatırımı yapmak, sağlıklı ve varlıklı bir milleti de taahhüt eder. Her gebe kadın, iyi eğitimli, yeterli beceriye sahip iyi bir ebeden eğitim alırsa anne ve yenidoğan ölümlerinin çoğu önlenebilir duruma gelmektedir. Yeterli kaynakları bulunan bir sağlık sisteminde iyi eğitimli, iyi düzenlenmiş ebelik işgücünün evrensel erişimi varsa anne ölümlerinin üçte ikisi önlenebilmektedir. Düzenleme, altyapı sağlanması ve bilgini yanı sıra ebelik eğitimine yapılacak yatırımlar ebelik hizmetlerine erişimi arttıracaktır. Bizim sizlerden tek talebimiz, sizlere sunulan bu güzel imkanları iyi değerlendirmenizdir. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sağlık Hizmetleri-İlaç ve Tıbbi Cihazlar Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı ise ebelik mesleğinin önemine değinerek gelecek nesillerin sağlıklı yetiştirilmesinde vazgeçilmez rol oynayan ebelere yaptıkları başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Ebelikte değişmeler ve gelişmeler konularında Doç. Dr. Hafize Öztürk, Kadın Sağlığı alanında inovasyon konusunda Yrd. Doç. Dr. Yeliz Doğan, Doğumda bel ağrısına yeni bir yaklaşım konusunda Prof. Dr. Nevin Hotun ve Lumbosakral bölgeye intradermal su enjeksiyonu konularında Dr. Rojin Mamak tarafından katılımcılara sunum ve önemli bilgilerin aktarıldığı sempozyum yoğun katılımla gerçekleşti.

Program sonunda ilimizde Anne Dostu Hastane ünvanı kazanan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Doğumhane sorumlu ebeleri Mehtap Poçulu ve Sema Kayış’a plaketleri İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney ve Tıbbi Cihaz Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı tarafından takdim edildi. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Doğumhane sorumlusu Ebe Semra Katkay’ a ise plaketini KOÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Görkem Aksu tarafından verildi. Katılımcılar böylesine önemli bir konuda gerçekleştirilen sempozyumdan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek , programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL