Çamkerten’den Marmara Engelliler Derneğine Ziyaret

Kocaeli’de Bugün gazetesi imtiyaz sahibi İbrahim Çamkerten 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde (MARENDER) Marmara Engelliler Derneğini ziyaret etti. Başkan Memiş Özdemir 3 Aralık Engelliler gününde ilçemizdeki engellilerin durumu ve yapılan..

Çamkerten’den Marmara Engelliler Derneğine Ziyaret

Kocaeli’de Bugün gazetesi imtiyaz sahibi İbrahim Çamkerten 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde (MARENDER) Marmara Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Başkan Memiş Özdemir 3 Aralık Engelliler gününde ilçemizdeki engellilerin durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Özdemir ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çamkerten “MARENDER olarak yaptıkları çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bölge basını olarak bugüne kadar verdiğimiz desteği daha da artırarak sürdüreceğiz “ dedi.

Ziyaret sonrasın da Marender Engelliler Derneği Başkanı Memiş Özdemir ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla duygu ve düşüncelerini dile getiren yazıyı Çamkerten’e takdim etti.

Başkan Memiş Özdemir’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı:

KUTLAMIYORUZ FAR-KIN-DA-YIZ EngelSİZsiniz

Bir günlük kokteylli yemekli eğlence değil sorunlara çözüm bekliyoruz.
Engelli doğuştan veya sonradan meydana gelen hastalıklar, sakatlıklar (vücudun zihinsel, işlevsel, görsel, ruhsal farklılıkları) öne getirilerek, yönetsel tercih ve tutumlar sonucu yaşamın birçok alanında kısıtlanan, engellerle karşılaşan kişi demektir.

Engelli hakları kavramı; engelli kişilerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlar. Kalkınmış ülkelerde engellilikle ilgili gündemde artık engellilerin bakımının mali boyutu değil, onların toplum hayatının her boyutunda katılıp; beceride bulunabilmesine olanak sağlamadır. 3 Aralık Dünya engelliler günü olarak kabul olunmuştur. Engelli insanların sorunlarının tespiti; sonrasında ; bunun toplum içerisinde nasıl çözeriz fikirlerini ortaya koyma ve çözmedir.

3 Aralık Dünya Engelliler eğlence günü değildir; tersine engellilerin sorunlarını çıkarıp ortaya koyma; ve bunlara yönelik çözüm bulma günüdür. Engellilerin toplum yaşamı ile uyumlulaştırılması; esasen sosyal devletin tarifidir ve bunun yerine getirilmesinde Yerel yönetimlerin asli görevidir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL