Çevreye olan duyarlılığını taçlandırdı

Çevreye duyarlı İzmit Belediyesi Sürdürülebilir Kentler Birliği’ne kabul edildi  Tüm projelerinde çevre hassasiyetini ön planda tutan İzmit Belediyesi, doğa temelli yerel eylem planıyla hareket eden ve bin 750’den fazla yerel ve..

Çevreye olan duyarlılığını taçlandırdı

Çevreye duyarlı İzmit Belediyesi Sürdürülebilir Kentler Birliği’ne kabul edildi 

Tüm projelerinde çevre hassasiyetini ön planda tutan İzmit Belediyesi, doğa temelli yerel eylem planıyla hareket eden ve bin 750’den fazla yerel ve bölgesel yönetimden oluşan Sürdürülebilir Kentler Birliği’ne (ICLEI) kabul edilerek, çevreye olan duyarlılığını ICLEİ sertifikasıyla taçlandırdı

İzmit Belediyesi Strateji Müdürlüğü Arge ve Proje Geliştirme Birimi tarafından başvurusu yapılan Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) üyeliği onaylandı. Karbon emisyonunu düşürmek, yenilenebilir enerjiye odaklanmak, doğal, iyi gelişmiş, yaşanabilir, adil bir gelecek, birlikte sürdürülebilir dünya oluşturmak adına önemli bir adım atan İzmit Belediyesi çevreye olan duyarlılığını İCLEİ sertifikasıyla taçlandırdı.

DOĞA TEMELLİ PLAN

Sürdürülebilir bir gelecek inşa etmekte kararlı 100 ülkeden yaklaşık bin 750 yerel ve bölgesel yönetimin politikalarını etkileyen İCLEİ, doğa temelli yerel eylem planı oluşturmayı hedefliyor. Sürdürülebilirlik adına istikrarlı bir politika izlemekte kararlı olan İzmit Belediyesi diğer üye belediyelerle kentsel sürdürülebilirlik bağlamında değişim yaratabilecek, kapasite geliştirme yoluyla stratejik ortaklıklar kuracak.

STRATEJİK ORTAKLIK

Ülkemizden Gaziantep, İzmir, Tepebaşı, Şişli, Karşıyaka, Kadıköy, Çankaya, Kartal ve Seferihisar gibi belediyelerin de üyesi olduğu Sürdürülebilir Kentler Birliği, uluslararası kuruluşlar, ulusal hükümetler, akademik ve finans kurumları, sivil toplum ve özel sektörle stratejik ortaklıklar kuruyor. İCLEİ, farklı kimliklerin sosyal dokuyu zenginleştirdiği insan merkezli güçlü kültürel uyumu sürdürmeyi hedefliyor.

DÖNÜŞÜM VE YENİLENME

Düşük emisyonu geliştirmek için sera gazı salınımını azaltmak, hava, su, toprak ve yaşamda kaynakların korunduğu ve beslendiği çözümler geliştirmek isteyen İCLEİ doğrusal üretim, tüketim ve atma modeli yerine dönüştürülebilir, paylaşılabilir ve yenilenebilir kaynakları kullanan sürdürülebilir toplum yapısını önemsiyor, toplumun dezavantajlı ve savunmasız kesimlerinin haklarını ve ihtiyaçlarını dikkate alan çözümler üretiyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL