Başiskele Genel Güncel Manşetler Politika

Gelecek Kocaeli’den Başiskele Esnaf Turu

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır ve partililer, Başiskele’de Barbaros Mahallesi ve Yeniköy’de ziyaretlerde bulunarak esnafın ve vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinledi Gelecek Partililer Kocaali’de mahalle mahalle vatandaşlarımızı dinlemeye devam ediyor…

Gelecek Kocaeli’den Başiskele Esnaf Turu

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır ve partililer, Başiskele’de Barbaros Mahallesi ve
Yeniköy’de ziyaretlerde bulunarak esnafın ve vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinledi

Gelecek Partililer Kocaali’de mahalle mahalle vatandaşlarımızı dinlemeye devam ediyor. Gelecek
Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, beraberindeki partililerle birlikte Başiskele ilçesinde çarşı- pazar esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Çakır’a ziyaretleri sırasında Başiskele İlçe Başkanı Nuri Yalçın, İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar, Derince İlçe Başkanı İrfan Özyolcu, İl Başkan Yardımcısı Yunus Küçükpolat ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

Esnaf ve vatandaşlar, genel sorunlar haline gelen kira yüksekliği, artan maliyetler ve sabit giderlerden dolayı zor günler geçirdiklerini, ürünlere her gün zam yapmak zorunda kaldıklarını, zamlardan ve para sıkıntısından dolayı müşteri olmadığından yakındı.

‘Barbaros mahallesinde ve Yeniköy de bulunan esnaflar, vatandaşın tenceresi boş fakat biz de sattığımız ürünü yerine koymak için zamlı fiyattan alıyoruz. Bir aldığımız ötekinin fiyatını tutmuyor. Ayakta kalabilmek için zam yapmadığımız takdirde dükkanlarımız kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Maddi sıkıntılar haricinde çağımız da doyumsuzluk ve kanaat etmemek var. Eskiden büyüklerimizin kıyafetlerini tamir ederek bizler giyerdik. Bakın şuraya, mağaza dolu ve insanlar doyumsuz olmuş, bir şey beğenmez olmuş, para olsa da çeşit çok beğenmiyorlar, israf çok yaygın. Biz zor şartlarla yaşayıp, büyüdük. Şimdi bir şey beğenmiyorlar diyerek hayat pahalılığının yanı sıra toplumsal değişimlere, siyasetin yozlaştığına ve güven kaybettiğine vurguda bulundu. Siyasetçiler bizi (beni) aptallaştırdı. Yanlış tercih ve seçimler yapıyoruz. Düşünerek doğruyu bulamaz hale getirdiler bizi.’ Diyerek, üzüntü ve sitemlerini dile getirdi.

Başkan Çakır ziyaretle ilgili yaptığı açıklama da ‘Kocaeli’ de 12 ay diğer görev süreçlerimde 15 ay İl
Başkanlığı sürecim de neredeyse 27 aydır saha da çeşitli ilçelerimizde halkımızı dinliyorum. Kişi aşına milli gelirin en yüksek olduğu bir il de esnaf iş yapamamaktan, vatandaş alım gücünün düşmesinden şikâyet ediyor. Dükkanlar bomboş ve ortalama 50 işyerinden 2’sinde tek tük müşteri görüyoruz. Pazarları geziyoruz. Fiyatlar genel olarak çok yüksek. Yeniköy pazarını gezdik, biraz alışveriş yaptık.

Kendi üretimleri olan sebzeleri uygun fiyatlı satmalarına rağmen alıcısı pek yok. Durumun vahameti konuşmaya dahi gerek olmadan, Pazar ve dükkanların boş olmasından görünüyor. Esnaflarımıza işleriniz nasıl sorusunu yönelttiğimde, ‘’görüyorsunuz işte’’ dükkân boş, müşteri yok. Biz de ne yapalım, arkadaşlarla kapı önlerinde oturuyoruz diyerek yine de tebessüm ediyor. Bizleri de buyur ediyorlar. Tablo her geçen gün derinleşti ve derinleşmeye de devam ediyor. Almak için çok geç kalınmış bir seçim kararı var. Seçim de ısrar etmemizin nedeni güven tazelemesi nedeniyle kötü gidişatın durarak, piyasalara hareket gelmesi ve toparlanma şansıydı. Fakat kendini düşünen iktidar kanadı, anketler de düşen oyları gördükçe seçime yanaşmayarak memleketi iyice çıkmaza soktu.

Herkes dertli, herkes mutsuz. En can sıkıcı olanda gözleri ışık saçanlar vatandaşlarımızın gözlerinin ferini söndürerek umutsuzluğa düşürdüler. Biraz daha sabredin, güzel günlere çok az kaldı demekten, dertlerini dinlemekten başka maalesef şu an elden bir şey gelmiyor. Adalet, Demokrasi, Refah, Eşitlik ve Siyasi Ahlak rüzgarının bolca eseceği huzuru, bolluğu, mutluluğu hissedeceğimiz güzel günler çok yakında Gelecek. Memleketimizi çıkmazdan çıkaracak programlarımızı tek tek uygulayarak zor günleri birlikte aşacağız. Bize güvenin. ’’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL