Genel Güncel Manşetler Politika Surmanset Yaşam

​Bakan Selçuk Bursa’da

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bayramın son gününde Bursa’da bir dizi incelemelerde ve ziyaretlerde bulundu​. “Bakan Selçuk, Bursa’nın Çalıkuşları ile tanıştı” Bakan Selçuk,  Bursa’da ilk olarak Zeyniler..

​Bakan Selçuk Bursa’da

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bayramın son gününde Bursa’da bir dizi incelemelerde ve ziyaretlerde bulundu​.

“Bakan Selçuk, Bursa’nın Çalıkuşları ile tanıştı”

Bakan Selçuk,  Bursa’da ilk olarak Zeyniler Çalıkuşu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Selçuk, Kooperatif Başkanı Mahinur Makar ve üyeler tarafından karşılandı.

Kooperatif üyesi kadınlarla kahvaltıda bir araya gelen Selçuk, ‘’Zeyniler köyünde bir araya gelerek kültürel değerlerimizi yaşatmanız, ülkemiz adına ekonomik değer üretmeniz bizler için çok kıymetli’’ diye konuştu. Selçuk,  Feride öğretmenin ülkesi ve milleti için gösterdiği fedakârlıkların bugün de Zeyniler köyünde kadın ve genç kızlarımıza ilham kaynağı olmaya devam ettiğini ve kadınların istediğinde, azmedip çalıştığında, güçlerini birleştirdiğinde neleri başarabileceğini gösterdiklerini belirtti.

Sohbet sırasında 73 yaşındaki Nezahat Kurt, Zeyniler Köyü’nde sağlına kavuştuğunu dile getirirken, bir diğer kooperatif üyesi Zemine Erdoğan kooperatif ile gençleştiğini söyledi. Bakan Selçuk, Zeytinli Köyünde yaşayan Önder Özkaya isimli engelli genç ile de yakından ilgilendi.

“Kursiyerlerin dokuduğu özel ipek tablo hediye edildi”

AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Bakan Selçuk’un bir sonraki adresi Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu.  Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bakan Selçuk’a, dağ ilçelerindeki kursiyerlerin dokuduğu özel ipek tabloyu hediye etti.

Selçuk, Gürsu Belediyesi Ar-Ge ve İnovasyon Birimi’nde de İŞKUR kursiyerleriyle bir araya geldi. İŞKUR’un faaliyetleri hakkında bilgi alan Selçuk, kursiyerlerin ürettiği çinileri inceledi. Kadınların kurslara olan ilgisine değinen Selçuk, kadın istihdamını daha da arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL