10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Etkinliği

SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Ruh Sağlığını Güçlendirme ve İntiharı Önleme” temalı 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kocaeli il sağlık müdürü Op Dr.Şenol Ergüney ,İlaç ve..

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Etkinliği

SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Ruh Sağlığını Güçlendirme ve İntiharı Önleme” temalı 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Kocaeli il sağlık müdürü Op Dr.Şenol Ergüney ,İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Onursal Varlıklı, Derince İlçe Sağlık Müdürü Şenol Çavuşoğlu,Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Uzmanları,Hastane Yönetimi ve İlgili merkezden hizmet alanlar ile yakınları katıldı.
Program SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uz.Dr.Hatice İmer Aras’ın açılış konuşması ile başlayarak,Başhekim Yardımcısı Uz.Dr. Ekrem Kuşkonmaz ve İl Sağlık Müdürü Op .Dr.Şenol Ergüney’in konuşmalarıyla devam etti.
Op Dr. Şenol Ergüney konuşmasında, Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin önemini vurgulayarak hastalar ile daha yakından ilgilenilmesi gerektiğini , intihar vakalarının önemini, bu vakalar için akademisyen hocalar ile birlikte farkındalığı arttırmak amacıyla yeni bir program başlatıldığını düzenli toplantılar ve aksiyon planları oluşturulacağını belirtti. Bu çalışmalar sayesinde bir kişinin bile intiharını önleyebilirsek bizim için çok büyük bir şey olduğunu dile getirerek, yeni Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin ilimizde açılması için çalışmalar yapıldığınıda belirtti.
Etkinlikte şiir dinletisi, müzik dinletisi ve merkezde hizmet alanların yaptığı el sanatları sergisi sunuldu.
Program katılımcıların ve hastane yönetiminin pasta kesimi ile son buldu. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanları ve aileleri Dünya Ruh Sağlığı Günü Etkinliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek tüm çalışanlarına ve hastane yönetimine teşekkürlerini ilettiler.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL