10. Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açtı ​

10 yaşına basan Kocaeli Kitap fuarı bu yıl ‘’Çocuk edebiyatı’’ temasıyla kapılarını açtı. Fuar 9 gün boyunca açık kalacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, tüm birimlerin..

10. Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açtı   ​

10 yaşına basan Kocaeli Kitap fuarı bu yıl ‘’Çocuk edebiyatı’’ temasıyla kapılarını açtı. Fuar 9 gün boyunca açık kalacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, tüm birimlerin de katkılarıyla düzenlediği, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 10. kez kapılarını kitap tutkunlarına açtı.

10. Kocaeli Kitap Fuarı’nın teması Çocuk Edebiyatı olunca hayatını çocuk edebiyatına adamış olan Mustafa Ruhi Şirin, bu yıl fuarın onur konuğu olarak davet edildi. Çocuklara yönelik çok sayıda yayınlanmış kitabı olan ve Çocuk Vakfı’nın kurucu başkanı Mustafa Ruhi Şirin’in aynı zamanda diğer dillere çevrilmiş şiir, hikâye ve masalları da var. Fuarın ilk günü açılışa onur konuğumuz olarak katılan Şirin, yine ilk gün bir söyleşi de yaptı.

SESSİZLİKTE DİYALOG

Bu yıl kitap fuarında işitme engelliler için ‘’Sessizlikte Diyalog’’ etkinliği gerçekleştirilecek. Sessizlikte Diyalog alanında işitme engelli rehberlerin eşlik ettiği vatandaşlarımız, tamamen sessiz bir ortamda sözsüz iletişimi keşfedecek.

Halk üniversitesi KO-MEK bu yıl yine fuarda iki önemli etkinlik düzenliyor. Bunlardan ilki ‘’Ben Okudum Sen de Oku’’ başlığı düzenlenen altında büyük bir kitap değişim projesi. Kitap Fuarı’na katılan herkes, KO-MEK standında en beğendikleri 3 kitabı rastgele belirlenen bir başka okurun 3 kitabı ile değiştirebilecek.

10. Kocaeli Kitap Fuarı ise, 5-13 Mayıs tarihleri arasında her gün 10.30-21.00 saatleri arasında kitapseverlere açık olacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL