Genel Güncel Manşetler Yaşam

1071’in Temeli Dualarla Atıldı

Derince’de temeli atılan vizyon projeler arasına bir yenisi daha eklendi. 1071 kişilik konferans salonuyla Kocaeli’nin en önemli merkezleri arasında yer alacak olan Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nin temeli dualar..

1071’in Temeli Dualarla Atıldı

Derince’de temeli atılan vizyon projeler arasına bir yenisi daha eklendi. 1071 kişilik konferans salonuyla Kocaeli’nin en önemli merkezleri arasında yer alacak olan Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nin temeli dualar eşliğinde atıldı.

Her verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz

Projenin özellikleri hakkında bilgi veren Başkan Bulut, “Derince’miz için olmazsa olmazlarımızdan biri olan Kongre Merkezi’nin bugün temelini atıyoruz. Derince’mizin kültürel ve sanatsal faaliyetlerde de ön plana çıkması için 1071 kişilik salona sahip bu projemizin açılışını da birlikte yapacağız inşallah. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde sırasıyla Ahmet Yesevi Camii ve İbni Sina Mahalle Konağı’nın temelini attık. Yine yapımı tamamlanan viyadüklerin tanıtım toplantısında bir aradaydık. Otoyol bağlantı projemizde kamulaştırmalar devam ediyor. Yüzme Havuzu’muz ve içerisinde düğün salonu, kafe ve restaurantın yer alacağı Yelken projemiz tamamlandı. Söz verdiğimiz bütün projeleri halkımızla buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.

Sizlerin kalbinizdeki sevgiyi hissediyoruz

Derince Kaymakamı Akın Yılmaz ise konuşmasında 1071 Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nin yapımında emeği olanlara teşekkür ederek “Biliyorsunuz hizmette sınır yoktur diye güzel bir söz var. Her geçen gün ileriye gitmek, ilerlemek mecburiyetindeyiz. Bu girişimcilik ruhunu sağlayarak hedefi yakalamalıyız. Bir taraftan yerel yönetimlerimiz görevini yaparken, merkezi yönetimde ilde valilik, ilçelerde kaymakamlıklar vasıtasıyla hizmetler yerine getiriliyor. Eğitim, sağlık, tarım ve güvenlik alanlarında hizmetlerimizi ahenk içerisinde elimizden geldiğince yapıyoruz. Sizlerin kalbinizdeki sevgiyi kalbimizde hissediyoruz. Bu vesileyle programa katılan herkese teşekkür ediyor, hizmetlerin devamının artarak sürmesini temenni ediyorum” dedi.

Derince’de altyapı ve üstyapı düzenlemeleri

Programda son konuşmayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu eserin Derince’mize, ilçemizin güzel insanlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tabi günümüzde belediyecilik değişiyor. Eskiden belediyelerin sadece temizlik, park bahçe sorumlulukları vardı. Şimdi beklentiler yükseldi ve Kocaeli’nin her köşesinde bütün mahallelerimizde insanımızın mutluluğu için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Üstyapıda Derince’mize yapılanlar ortada. Ana güzergahlar büyük ölçüde tamamlandı. Viyadükler ve kavşaklar yapıldı. Derince’de altyapıyla ilgili önemli bir eksiğimiz vardı. Şu anda altyapı çalışmalarımız da devam ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan sabır bekliyoruz. Ayrıca gençlerimizin eğitimine ve halkımızın sosyal kültürel faaliyetlerine de önem veriyoruz. Bu bağlamda bugün temeli atılan 1071 Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi de büyük önem arz ediyor” dedi.

1071 kişi kapasiteli konferans salonu

Konuşmaların ardından kurban kesimi ve duaların edilmesiyle birlikte temeli atılan 1071 Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi, Sırrıpaşa Mahallesi Pazar Sokak’ta inşa ediliyor. 1071 kişilik kapasiteye sahip kentimizin en büyük konferans salonunu bünyesinde barındıracak olan ve 3 bin 885 m2 taban alan üzerine inşa edilen Kongre Merkezi’nin toplam inşaat alanı ise 24 bin 595 m2.  400 araç kapasiteli dört katlı otopark alanı ve 6 adet dükkanı da bünyesinde barındıracak olan 1071 Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nin zemin katında 2 adet panoromik asansörüyle fuaye, konferans salonu, mescitler, sanatçı odaları, hazırlık odaları ve tuvaletler yer alacak. Projenin asma katında 2 adet ofis, 3 adet derslik, 1.normal katında fuaye, çok amaçlı salon, konferans salonu, 4 adet derslik, kontrol odaları, tuvaletler, 2.normal katında fuaye, okuma salonu, 4 adet derslik, yönetim ofisleri ve tuvaletler yer alacak. Projenin 3.normal katında ise teras alanı, fuaye, oyun salonu, kafeterya ve tuvaletler bulunacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL