11.Kitap Fuarı Başladı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11. si düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarının açılış töreni  gerçekleştirildi. Interteks Fuar alanında gerçekleşen törene; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Mehmet..

11.Kitap Fuarı Başladı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11. si düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarının açılış töreni  gerçekleştirildi.
Interteks Fuar alanında gerçekleşen törene; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, onur konuğu gazeteci  yazar Ayşe Kulin, 490 yayın evi kuruluşunun temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunması ile başlayan programda onur konuğu gazeteci  yazar Ayşe Kulin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın konuşmalarının ardından Valin Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Büyükşehir Belediyemizin organizasyonunda gerçekleştirilen 11. Kitap Fuarının açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Kocaeli bir sanayi şehri olarak biliniyor. Ülke ekonomisine katkı sunan şehirlerin başında geliyor. Kocaeli aynı zamanda bir eğitim şehri ve bir çok alanda faaliyetler yürüten bir kent. 2 üniversitesinde 80 bini aşan öğrencisiyle Türkiye’de önemli bir potansiyele sahip. Uluslararası kriterlere baktığımızda Türkiye’de kitap okuma noktasında bazı eksikliklerimiz var. Okunan kitap sayısı, kitap için harcanan para miktarı, kitap yayın miktarı gibi belirli konularda henüz arzu ettiğimiz noktalarda değiliz. Bugün bu fuar aynı zamanda bu eksikliklerimizi tamamlama anlamında bizlere önemli bir fırsat yaratacak. Birçok yayınevi burada yayınlarını okuyucularla buluşturacak. Türkiye’nin önemli yazarları burada söyleşi yapacak, imza gerçekleştirecek ve okuyucularla bir araya gelecek. Kültürel gelişme anlamında bu organizasyon oldukça önemli. Bunu başlatan ve bugüne kadar getiren bir önceki belediye başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bunu devam ettiren yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” diyen Vali  fuara gelen bütün  konuk yazarlara, yayın evlerinin temsilcilerine ve tüm kitap severlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri 11. Kitap Fuarının Açılış kurdelesini hayırlı olsun dilekleriyle kestiler.
Fuar alanında kurulan stantları gezen Sayın Valimiz ve protokol üyeleri, kitap kumbarasına kitaplar attılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL