14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Tabipler Odası tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı kutlama programı yapıldı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı..

14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Tabipler Odası tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı kutlama programı yapıldı.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Aslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları, Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Aynur Karadenizli, bölüm dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende Tıp Fakültesi öğrencilerinden Uğur Pelin Pehlivan, Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Aynur Karadenizli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, KOÜ Rektörü Prof. Sadettin Hülagü ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarından sonra Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, 14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyorum.
Türkiye ile birlikte Kocaeli’nde de Sağlık hizmetlerinde önemli gelişmelerin olduğunu hepimiz çok yakından biliyor ve takip ediyoruz. Kocaeli’ne baktığımızda Kocaeli’nde toplamda 27 hastanede vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuluyor. Bunun 11’i Üniversite hastanemizle birlikte kamu hastanesi, 16’sı Özel Hastane ve toplam yatak sayısına baktığımızda da 4329 yatak kapasitesi ile Kocaeli’nde sağlık hizmetleri daha farklı bir noktaya doğru taşınıyor.  Toplamda 3336 hekimimiz bu sağlık hizmetlerini sunuyor ve sağlık çalışanlarına da baktığımızda bütün boyutlarıyla 19286 sağlık çalışanı da Kocaeli’nde sağlık hizmeti almak isteyen insanlarımıza bu hizmeti sunuyor.
Sadece Kocaeli’ndeki halkımıza bu sağlık hizmeti sunulmuyor, Kocaeli dışından da hatta yurt dışından da buraya sağlık hizmeti almaya gelen insanların varlığını biliyorum. Bu yönüyle baktığımızda Kocaeli bir sağlık turizmi yönüyle de önümüzdeki süreçte daha farklı bir noktaya kendisini taşıyor ve geliştiriyor.
Gerek Üniversite hastanemiz gerekse Sağlık Bakanlığımıza bağlı ve diğer hastanelerde, başka bölgelerden buraya insanların tedavi olma amacıyla gelmesi bakımından çok önemli uygun bir ortamı buradan yararlanmak isteyen kişilere sunmak fırsatını veriyor.
Değerli katılımcılar, özellikle sağlık hizmetleri büyük önem taşıyor. Çok sıkıntılı anda, vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmetleriyle onları rahatlatan, onları yeniden sağlığına kavuşmasında katkı sunan sağlık çalışanlarımıza bu özel günde teşekkür etmek istiyorum. Özellikle bu dönemde ve bu süreçte sağlık çalışanlarımıza şiddet konusunun konuşulması kabul edilebilir değildir. Hiçbir gerekçeyle de bunu izah etmek mümkün değildir. Bu anlamda bunun son bulmasını hepimizde arzu ediyoruz ve bununla ilgili de kamuoyunda bir duyarlılığın oluşması noktasında da hep beraber bu çalışmayı sürdürmekte kararlıyız. Bunu hiçbir şekilde kabul etmemiz ve izah etmemiz mümkün değildir.
Ben bu anlamlı günde 14 Mart Tıp Bayramında yaşamını kaybetmiş tüm hekimlerimizi Rahmetle anıyorum, emeklilere sağlıklı huzur bir ömür diliyorum, görevde olanlara da başarılı bir çalışma süreci temenni ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Konuşmaların ardından meslek 25, 40 ve 50 yılını tamamlayan doktorlara plaketleri Vali ve protokol üyeleri tarafından verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL