Ekonomi Genel Güncel Manşetler Teknoloji

15 DEV FİRMA ÖN YETERLİLİK İÇİN BAŞVURDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 15,6 Kilometrelik Gebze Metro Hattı’nın ön yeterlilik ihalesine Türkiye’nin önde gelen firmaları katıldı. 3. Hava Limanı, Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otobanı, Ankara-İstanbul YHT Hattı, Dubai..

15 DEV FİRMA ÖN YETERLİLİK İÇİN BAŞVURDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 15,6 Kilometrelik Gebze Metro Hattı’nın ön yeterlilik ihalesine Türkiye’nin önde gelen firmaları katıldı. 3. Hava Limanı, Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otobanı, Ankara-İstanbul YHT Hattı, Dubai Metrosu gibi dev ihaleleri kazanan Gülermak, Nurol, Kolin, Cengiz, Özaltın, Doğuş, İçtaş, TAV Tepe Akfen gibi firmalar Gebze Metrosu için de ön yeterlilik için başvurdu.

15 DEV FİRMA ÖN YETERLİLİK İÇİN BAŞVURDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze-Darıca arasında yapılacak Metro Hattında ilk adımı attı. Gebze Metro Hattının inşası ön yeterlilik ihalesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda ihale yapıldı. Ön yeterlilik ihalesine 15 iş ortaklığı katıldı. Ön yeterlilik ihalesini Genel Sekreter İlhan Bayram ile Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Altay ve Doğan Erol da izledi.

DEV FİRMALARIN REFERANSLARI

Gebze Metrosu ön yeterlilik ihalesine katılan firmalar ülkemizde ve dünyada dev projelere imza attı.  Makyol İnşaat İstanbul Metrosu III. Aşama, IV. Levent-Ayazağa Kesimi, Gülermak İnşaat Sabiha Gökçen – Kaynarca Metro Hattı Yapım İşi, Dubai Metro Expo 2020 Yapım İşi , Polonya Varşova Metrosu Hat 2 Yapım İşi, Kolin İnşaat Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı İnşaatı, Nurol İnşaat Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Projesi , Arifiye – Sincan Demiryolu Projesi, Ayaş Tüneli, Doğuş İnşaat Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy Metro Hattı Yapım İşi – Bulgaristan Sofia Metrosu Genişletme Projesi Yapım İşi , Ankara – İzmir Hızlı Tren Projesi Yapım İşi, Yüksel İnşaat Ankaray Hafif Raylı Sistem Hattı , Doha / KATAR Metrosu RTC/074/2013 Güney Kırmızı Hattı Yükseltilmiş ve Hemzemin Metro Yapım İşi, Yapı Merkezi İnşaat Katar Doha Metrosu Yapım İşi , Cezayir Sidi Bel Abbes Tramvay Hattı Yapım İşi , Cezayir Setif Tramvay Hattı Yapım İşi , Fas Casablanka Tramvay Hattı 2. Kesim Yapım İşi, Özaltın İnşaat Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli Metrosu & Sarıgazi (Hastane) – Taşdelen – Yenidoğan Metrosu , Sivas – Erzincan Hızlı Demiryolu Projesi Kesim I , Palu – Genç – Muş Demiryolu Hattı İkmal Projesi ve Yapım İşi, Mapa İnşaat Kralkızı Barajı ve Hidroelektrik Santrali, İkizcetepeler Barajı, TAV Tepe Akfen İnşaat Atatürk Uluslararası Havalimanı, Kahire, Tiflis, Gazipaşa Batum, Adnan Menderes, Esenboğa Havalimanları, İÇTAŞ İnşaat İstanbul 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzay Marmara Otoyolu ortaklarından ST Petesrburg Köprüsü, Ordu-Giresun, Antalya Havalimanı.

KOCAELİMİZE HAYIRLI OLSUN

İhale sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “Kocaeli için oldukça önemli bir gün. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı en büyük ihale. Kentimizin önemli bir ihtiyacıydı. Projemizin ön yeterlilik ihalesini yaptık. 15 firma katılım gösterdi. Bu firmalardan 7 tanesi yeterlilik alarak ikinci aşamaya geçecek. Gelen firmalar arasında Türkiye’nin en büyük firmaları var. Bu anlamda mutluyuz. İşi bilen firmalar burada. İnşallah bunların 7 tanesini komisyon seçecek. Ve kısa sürede ikinci aşamaya geçeceğiz. Yeterlilik alan firmalara hazırlanmaları için 40 günlük bir süre vereceğiz. İkinci ihaleyi Mart’ın ikinci yarısında yapmayı planlıyoruz. Bu senenin ilk yarısında metro inşaatına başlamak istiyoruz. İnşallah Kocaelimize, ülkemize hayırlı olur” dedi.

KOCAELİ BİR ÜST LİGE ÇIKTI

İstanbul’a entegrasyon konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bayram, “Gebze Marmaray İstasyonu ortak noktamız olacak olan Gebze OSB’deki istasyonumuzu Sabiha Gökçen Havalimanına kadar götüreceğiz. Bu çalışmalar planlara işleme aşamasında. Bu kapsamda da İstanbul’a metromuzu entegre etmeyi planlıyoruz. İhalemiz 4 buçuk yıl proje için öngörüldü. Finansmanını büyükşehir olarak biz sağlayacağız. Aylık 50 Milyon TL civarında hak ediş ödemesi gerçekleştirilecek. Bu önemli bir finans hadisesidir. Bu proje Kocaeli’nin bir üst lige çıktığını gösterir” dedi.

İHALAYE KATILAN İŞ ORTAKLIKLARI

Bimhol inş.+Demce Yapı+Bestaş Yapı+Efecemler İnşaat

Genç İnş+Yüksel İnş.+Dentaş İnş.+Özka İnş.

Stroytransgaz AŞ.+Güriş İnş.+GLS inş.

Pers A.Ş+Asmin İnş.+Kuzu AŞ

Denk Aş+Özgün İnş.

Makyol İnş.+IC İçtaş İnş.+Astur İnş

Dbh Yo Aş.+Gürbağ İnş.+Yedgöze İnş.+Teb Ener. AŞ.+Ohitan İnş.

Cengiz İnş.+SSC İnş.

KMB Metro İnş.+Kutlutaş AŞ.+Çelikler İnş.+YSE Yap AŞ.

Gülermak İnş.+Doğuş İnş.+Nurol İnş.

Galgıç Ray+Metrostav İnş.+Tamyap Aş.+Fernas İnş.+İmaj Altyapı

Yapımerkezi İnş.+ Özaltın İnş.+ Tavtepe İnş.

Meting Raylı AŞ.+Met-Gün İnş.+Eze İnş.+Gökçe İnş.

Bayburt Grup AŞ.+Kolin inş.+Aga En. Aş.+Özgün Yap.+ Şenbay Mad.

RBI İnş.+Didoray AŞ.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL