150 şoför daha öfke kontrolü eğitimi aldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından sürücü personele etkili iletişim ve öfke kontrolü eğitimi verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet içi eğitimlerine devam ediyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Toplu Taşıma Dairesi..

150 şoför daha öfke kontrolü eğitimi aldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından sürücü personele etkili iletişim ve öfke kontrolü eğitimi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet içi eğitimlerine devam ediyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Toplu Taşıma Dairesi ve UlaşımPark A.Ş bünyesinde görev yapan 150 şoföre Etkili İletişim Becerileri, Öfke Kontrolü ve Stres yönetimi semineri verildi. Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ile düzenlenen seminerde Dr. Mustafa Öztürk, sürücü personellere halkla ilişkiler, grup ekip yönetimi, motivasyon ve meslek etiği konularında eğitim verdi.

GÜLÜMSEYİN… GÜNAYDIN DEYİN

 Dr. Mustafa Öztürk; “ İletişim, canlılar arasında yapılan duygu, düşünce, bilgi ve davranış paylaşımlarıdır. Etkili iletişim kurma ihtiyacı çağımızın en temel ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir.  Gülümseyin. Otobüse binen yolcuyu nasıl karşılarsanız öyle tepki alırsınız. Yolcu araca bindiğinde asık suratlı da olabilir ama siz günaydın, iyi günler, iyi akşamlar dediğinizde azıcık da olsa yumuşayacaktır. Bu davranışınız, onun da diğer insanlara güler yüzlü davranmasıyla devam edecektir.

 BİREYLERİN EMPATİ KURMASI GEREKİR

İletişim olumlu olabileceği gibi olumsuz da olabilir. Sağlıklı iletişim için yani etkin iletişim için bireylerin üzerinde konuştukları ve bu şekilde bilgi alışverişi sağlayabileceği ortak bir dilde buluşmaları gerekir. Günlük hayatta kişilerin duygu ve düşüncelerini veya bilgileri karşısındaki kişiye doğru bir şekilde aktarabilmesi için etkin iletişim gereklidir. Etkin iletişim için bireylerin güvenilir olması, empati kurabilmesi, saygılı ve uzlaşmacı olması, tutarlı, ilgili olabilmesi gerekir. Birçok insan bunların farkında olsa da bu özelliklerin gerekliliğini yeterince benimseyip sergileyemediği için başarısız oluyor. Bu eğitimlerin amacı bu farkındalığı oluşturmaktır” ifadelerini kullandı. Eğitim seminerleri diğer sürücü personel için de devam edecek. 5 etapta gerçekleştirilecek eğitimlerin sonunda toplamda 750 sürücüye eğitim verilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL