16. Gölcük Hamidiye Köyü Kestane Festivali

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 16’ncısı düzenlenen Gölcük Hamidiye Köyü Kestane Festivali gerçekleştirildi. Gölcük Hamidiye Köy meydanında düzenlenen Kestane Festivaline; Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un..

16. Gölcük Hamidiye Köyü Kestane Festivali

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 16’ncısı düzenlenen Gölcük Hamidiye Köyü Kestane Festivali gerçekleştirildi.

Gölcük Hamidiye Köy meydanında düzenlenen Kestane Festivaline; Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un yanısıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın ve eşi, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve eşi, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan,  Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer ve eşi, Kartepe Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Kocaman, İl Milli Eğitim müdürü Fehmi Rasim Çelik, Hamidiye Mahalle Muhtarı Adem Bal, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Kestane Festivalimizde sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Kocaeli Valiliği görevine başladıktan sonra 3. Kez sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Özellikle dayanışma kültürünün yaşaması, birlik ve beraberliğimizin pekişmesi bakımından bu organizasyon oldukça önemli. Yıllardan beri devam eden bu organizasyonu sürdürmek ve daha sonraki kuşaklara da aktarmak oldukça önem taşıyor. Gölcük ilçemiz için bu köyümüz oldukça önemli bir köy. Bugün burada sadece bu köyümüzde yaşayan yok.  Farklı mahallelerden ve ilimizin değişik noktalarından insanlarımız  bu birlikteliği daha iyi bir noktaya taşımak için geldiler. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğimiz ülkemizin içinde bulunduğu durum itibariyle çok önemli,. Hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Suriye’nin kuzeyindeki bölgeye Barış Pınarı Harekatı başlatmıştır. Büyük bir kararlılıkla bu harekatı sürdürmektedir. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de, Gölcük’te de bütün insanlarımız  Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır. Onlara yürüttükleri bu kutsal mücadelede başarılar diliyoruz. Bu vesileyle başta Barış Pınarı Harekatı olmak üzere hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Birlikteliğimiz daim olsun.” diyen Vali festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Köy meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy ile protokol üyeleri mahalle sakinleri ile bir süre sohbet etti.

Festivale katılan tüm protokol üyelerine ve vatandaşlara Hamidiye’nin meşhur kara lahana dövmesi, ardından da mısır ekmekli yoğurt ve gözleme ile festivale adını veren Hacı Ömer Kestanesi ikram edildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL