16 Ocak Basın Onur Günü Kutlandı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit’te Kasr-ı Hümayun’da düzenlediği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğine yönelik hedeflerini anlatıp, yol haritasını çizdiği tarihi Basın Toplantısının   yıl dönümü Kasr-ı..

16 Ocak Basın Onur Günü Kutlandı
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit’te Kasr-ı Hümayun’da düzenlediği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğine yönelik hedeflerini anlatıp, yol haritasını çizdiği tarihi Basın Toplantısının   yıl dönümü Kasr-ı Hümayun’da kutlandı.
Törene; Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İl Basın ve Halkla İlişkiler  Müdürü Birsel Kavcı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Çatak, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile basın çalışanları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Çatak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “16 Ocak Basın Onur Günü münasebetiyle Kocaeli Gazeteciler Cemiyetinin organizasyonunda düzenlenen bu etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Kurtuluş Savaşı sırasında daha Cumhuriyet kurulmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir basın toplantısı yaparak, mevcut durumu halkla paylaşma adına önemli bir çalışmayı İzmit’te gerçekleştiriyor. Halkı aydınlatma ve kamuoyu oluşturma da, devletle halk arasında en iyi köprünün basın olduğunu o tarihte öngören Gazi Mustafa Kemal Atatürk burada Kurtuluş mücadelesine yazılarıyla, yaptıkları haberlerle destek veren basın mensuplarıyla önemli bir toplantı gerçekleştiriyor. Bu toplantıda Kurtuluş Savaşı’nın sonucunda Cumhuriyetin nasıl olması gerektiği hususlarını anlatarak, bunların halkla paylaşılması konusunda önemli bir çalışmayı ortaya koyuyor. Çanakkale’de verilen mücadeleyle, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Amasya Genelgesiyle, Erzurum ve Sivas Kongreleriyle ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla her cephede verilen mücadeleyle Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve bugüne kadar özgür bir şekilde yaşamamıza fırsat veren bir ortam ortaya çıkmıştır. Bu anlamda Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen ve yaşamını kaybeden başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Basın emekçilerinden yaşamını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden itibaren her gün kendini geliştirerek daha iyi bir noktaya doğru ilerliyor ve bu ilerleyişte de basınımızın çok önemli bir rolü olduğunu biliyoruz. Bu anlamda emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”diyen Vali, tüm basın mensuplarının Basın Onur Gününü kutladı.
Konuşmaların ardından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Çatak, Vali Hüseyin Aksoy’a, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a plaket takdiminde bulundu.
Kasrı-Humayun’un içerisinde basın toplantısının yapıldığı masada buluşan Vali Aksoy ve protokol üyeleri ile gazeteciler, bu günün önemini ülke geneline yaymak için temsili bir toplantı gerçekleştirdiler ve günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL