2. Gümüşhane Tanıtım Günleri Başladı

Gümüşhane’nin kültür, tarih, gelenek ve göreneklerinden oluşan zenginlikler Kocaelilerle buluşacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Anadolu Kocaeli’de etkinlikleri kapsamında; Gümüşhane’nin kültür, tarih, gelenek ve göreneklerinden oluşan zenginliklerini Kocaelilerle buluşturmak üzere  Gümüşhane..

2. Gümüşhane Tanıtım Günleri Başladı
Gümüşhane’nin kültür, tarih, gelenek ve göreneklerinden oluşan zenginlikler Kocaelilerle buluşacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Anadolu Kocaeli’de etkinlikleri kapsamında; Gümüşhane’nin kültür, tarih, gelenek ve göreneklerinden oluşan zenginliklerini Kocaelilerle buluşturmak üzere  Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane il ve ilçe belediyeleri ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfının ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Gümüşhane Tanıtım Günleri açılış programı gerçekleştirildi.
Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen programa; Vali Hüseyin Aksoy,Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ilçe belediye başkanları,  Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Köksal Kara ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Gümüşhane ve Kocaeli illerinin tanıtım film gösteriminin ardından Gümüşhane Belediyesi halk oyunları ekibinin folklor gösterisi  ile devam etti.

Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Köksal Kara, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Fikri Işık’ın konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “ Gümüşhane tanıtım günlerinde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kocaeli Türkiye’nin önemli bir sanayi şehri. Türkiye ekonomisine katkı sunan illerin başında geliyor. Kocaeli; bu potansiyeline Türkiye’nin her bölgesinden gelen insanların yapmış olduğu çalışmalarla ulaşmış bir kent. Bugün ilimizde 80 ilden,  gönül coğrafyamızın her bölgesinden insanlar bir arada yaşayarak bu ülkenin gelişmesi, kalkınması için katkı sunuyor ve çalışıyor. Gümüşhanelilerde bu anlamda ilimizin gelişmesinde katkı sağlayan insanlarımızın başında geliyor. Bu anlamda bu etkinlik bölgemizde yaşayan Gümüşhanelilerin kendi kültürlerini burada yaşayan insanlarımıza tanıtmak için önemli bir fırsattır. Gümüşhane’mizin doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri oldukça fazla. Fırsat bulundukça buraların  gezilmesi, görülmesi  ve yaşanması büyük önem taşıyor. Bu etkinlikle Gümüşhane kökenli olduğu halde Gümüşhane’yi hiç görmeyen Kocaelili hemşerilerimizin  kendi kültürlerini bir nebzede olsa tanıma ve memleket hasretlerini giderrme fırsatı bulacaklardır. ”diyen  Vali, etkinliğin düzenlemesinde katkı sunan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve beraberindeki protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle 2. Gümüşhane Tanıtım Günlerinin açılış kurdelesini keserek, stantları gezdiler.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL