2021-2022 Eğitim Öğretim İstişare Toplantısı Yapıldı

Eğitim Sadece Milli Eğitim Bakanlığının, Okullarımızda Görev Yapan Yöneticilerin ve Öğretmenlerin Değil, Topyekün Aziz Milletimizin Konusudur  2021-2022 Eğitim Öğretim dönemi İstişare Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Akçakoca Toplantı..

2021-2022 Eğitim Öğretim İstişare Toplantısı Yapıldı

Eğitim Sadece Milli Eğitim Bakanlığının, Okullarımızda Görev Yapan Yöneticilerin ve Öğretmenlerin Değil, Topyekün Aziz Milletimizin Konusudur

 2021-2022 Eğitim Öğretim dönemi İstişare Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcıları Ali Ada ve İsmail Gültekin, İlçe Kaymakamları, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Yeni Eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle 2021-2022 yılı eğitim öğretim yılının başlamasına yakın bir süre kala eğitim ve öğretim hazırlıklarının değerlendirilmesi, alınacak tedbirlerin bir kez daha gözden geçirilmesi, varsa eksiklik ve noksanlıkların giderilmesi amacıyla sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle başta değerli Kaymakamlarımız olmak üzere bu alanda görev yapan ilçe milli eğitim müdürlerimize, okul müdürlerimize, geleceğimizin mimarı çok kıymetli öğretmenlerimize, velilerimize, aziz milletimize ve öğrencilerimize eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hepinizin bildiği gibi eğitim ulusların dünyadaki seviyesini, özgürlüğünü, refahını ve bağımsızlığını belirleyen en önemli stratejik alanlardan bir tanesidir. Milletlerin varlığını sürdürmesi, inancını ve kültürünü kendisinden sonra gelen kuşaklara aktarması öneminin yanında aynı zamanda onurlu, haysiyetli ve bağımsız yaşamanın da en önemli araçlarından bir tanesidir.

 Bu nedenle eğitim sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın, okullarımızda görev yapan yöneticilerin ve öğretmenlerin değil, topyekün aziz milletimizin konusudur. Eğitim bu ülkede yaşayan 84 milyon insanın ilgi duyduğu, merak ettiği, sevindiği ya da üzüldüğü en önemli konulardan bir tanesidir. Çünkü bizim medeniyetimiz “Oku” ile başlar.  Ne kadar az okursak ne kadar geleceğimize az yatırım yaparsak o denli kendimizden vazgeçmiş oluruz. Biz iddiası olan, geçmişte imparatorluklar kurmuş, dünyadaki birkaç büyük milletten bir tanesiyiz. İslam medeniyetinin tartışmasız lideri ve önderiyiz. Bu topraklarda huzur içerisinde yaşamak, güven içerisinde varlığımızı sürdürmek istiyorsak, eğitim konularının detaylı şekilde ele alınması, incelenmesi, irdelenmesi ve tam bir seferberlik anlayışı içerisinde bu faaliyetin yürütülmesi kaçınılmazdır. Bugün yapacağımız toplantıda özellikle eğitim kurumlarımızın pandemi koşullarını da dikkate alarak alacağımız tedbirler ve aşılama faaliyetleri başta olmak üzere bugüne kadar gelmiş olduğumuz seviyeyi ve bundan sonra yapmamız gereken hususları da sizlerle istişare edeceğiz. Bu istişarenin sonucunda ortaya çıkabilecek sorunlar ve talepler süratle değerlendirilmek suretiyle ilimizin tüm imkanları seferber edilecek ve bu kısa süre içerisinde etkin tedbirler almak suretiyle geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın en iyi koşullarda eğitim almasının yolunu bulmuş olacağız.

 Bu vesileyle bugüne kadar katkı sunan ve emek veren tüm eğitim çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Özellikle meslektaşlarımızın pandemi dönemi dahil olmak üzere göstermiş olduğu performans, halkla ilişkiler ve ilimizde yürütülen tüm faaliyet ve yatırımlardaki gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Dolayısıyla çok kıymetli meslektaşlarıma, Kaymakamlarımıza ve Vali Yardımcılarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

Vali Seddar Yavuz’un konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve İl Sağlık Müdürü op. Dr. Yüksel Pehlevan birer sunum gerçekleştirdiler. Vali Seddar Yavuz, toplantıya katılan ilçe Kaymakamları ve ilgili kurum müdürleri ile eğitim ve öğretim hazırlıklarının değerlendirerek, istişarelerde bulundu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL