Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı | Kocaelide Bugün

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Dersi, Vali Seddar Yavuz’un Çaldığı Zille Başladı  2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası açılış töreni, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu’nda gerçekleşen..

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Dersi, Vali Seddar Yavuz’un Çaldığı Zille Başladı

 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası açılış töreni, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu’nda gerçekleşen törene; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Yaşar Çakmak, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Yavuz Selim Kapancı, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.


Tören öncesi öğrenciler, büyük bir coşkuyla karşıladıkları Vali Seddar Yavuz’a çiçek takdiminde bulundular. Vali Seddar Yavuz ise öğrencilerle yakından ilgilenerek hediyeler verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Kibriye Nur Akkaya tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın konuşmalarının ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “2021-2022 Eğitim Öğretim yılının öncelikle sizlere, Aziz Milletimize ve evlatlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını ve başarılı geçmesini canı gönülden temenni ediyorum.

 20 Yılda En İyi Neyi Yaptık Diye Bir Başlık Açsak Herhalde İlk Sıraya Eğitimi Alırız

 Yüz yüze eğitimin kaldığı yerden devam etmesi vesilesiyle çok heyecanlı olduğunu belirten Vali Yavuz; Hepinizin bildiği gibi 2019 yılı Mart ayından itibaren online olarak devam eden eğitim ve öğretim yılı bugün ilk kez yüz yüze başlıyor. Evlatlarımız, öğretmenlerimiz gibi bizlerde çok heyecanlıyız. Okullarımızın yüz yüze eğitime devam edebilmesi için Valiliğimiz koordinasyonunda kurum ve kuruluşlarımızla birlikte her türlü tedbir alındı, alınmaya da devam ediliyor. Sanıyorum son 20 yılda en iyi neyi yaptık diye bir başlık açsak herhalde ilk sıraya eğitimi alırız. Türkiye’de özellikle fiziki alt yapı bakımından bir devrim yapıldığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Nitekim ilimzde bu yıl 150 derslikli 8 yeni okul ve bünyesinde bir uygulamalı anaokulu ile yapımı tamamlanmak üzere olup bu eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilecek şekilde 6 okul, 191 derslik ve 5 atölye, 2 kapalı spor salonu, 1 konferans salonu ve diğer hizmet alanlarıyla beraber okul binalarımızın efektif kullanılmasıyla tekli eğitimi neredeyse %95,5 oranında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu oran özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın eğitime vermiş olduğu önem ve değerin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.

 Eğer Bu Okul Bahçeleri Cıvıl Cıvıl Olsun İstiyorsak Lütfen Aşımızı Olalım

 Bugün itibariyle ilimizde toplam 2 milyon 209 bin 633 doz aşı yapıldığını belirten Vali Yavuz; Covid-19 tedbirleri kapsamında yayınlanan tedbirler var. Bu tedbirlere olabildiğince riayet ederek özellikle aşılarımızı vakit kaybetmeden yaptırarak bu mücadelede yerimizi almalıyız. Bugün itibariyle ilimizde toplam 2 milyon 209 bin 633 doz aşı yapılmış olup; birinci doz aşı oranı 1 milyon 115 bin 499, 2. doz aşı oranı 883 bin 411, 3. doz aşı oranımız ise 171 bin 732’dir. Özellikle 12 yaş ve üzerine de aşı tanımlanması vesilesiyle bu konudaki dezenformasyona, farklı saptırmalara itibar edilmemesini, bilim insanlarının bu konudaki görüş ve önerilerine itibar edilmesini önemle rica ediyorum. Eğer söz konusu bilimse bilim insanlarının ne dediğine bakmak gerekir. Eğer konu inanç ise inanç konusundaki otoritelerin ne dediğine bakmak gerekir. Eğer böyle bakabilirsek doğruları bulmuş oluruz. Covid-19 pandemisi için bulunan tek silah Aşı’dır. Eğitimli bazı insanların Aşı karşıtı olmasına bir anlam veremiyorum. Sorumluluk bilinciyle hareket edip, hep birlikte mücadele ederek ve aşılarımızı tam ve zamanında yaptırarak bu salgının üstesinden gelebiliriz. Ben 3 doz aşımı da yaptırdım. 18 ve 20 yaşında iki çocuğum var. İki çocuğuma da aşı yaptırdım. Aşı tanımlandığı anda mutlaka aşınızı olun. Biz Kocaeli olarak aşılama oranında çok iyiyiz. Eğer bu okul bahçeleri cıvıl cıvıl olsun istiyorsak, öğretmenlerimiz sağlıkla sınıflarına girsin, biz sağlıkla yaşayalım, bu hastalığı grip gibi geçirelim istiyorsak lütfen aşımızı olalım. 

Bu vesileyle bir kez daha eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Özellikle ilimizin eğitim öğretimi konusunda başta Sayın Vekilimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamlarımız, ilçe belediye başkanlarımız tüm çalışanlarıyla beraber okulların sorunsuz açılması için büyük gayret ve çaba sarf ettiler. Emeği geçen bütün vekillerimize belediye başkanlarımıza kaymakamlarımıza teşekkür ediyorum. Eğitim camiamız da bu çerçevede çok yoğun bir mesai harcadı. Tüm kademelerdeki eğitim camiamıza minnet ve şükran duygularımı iletiyorum.” diyen Vali Seddar Yavuz, yeni Eğitim Öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilini çaldılar.

Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulunun sınıflarını gezen protokol üyeleri, öğrenciler ile tek tek ilgilenerek, günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL