2021’in İlk Altı Ayında 19 Bin 310 Kişi İşe Yerleştirildi

 “Kocaeli’de Çalışan, Üreten Herkesle Onur ve Gurur Duyuyoruz”  İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey,..

2021’in İlk Altı Ayında 19 Bin 310 Kişi İşe Yerleştirildi

 “Kocaeli’de Çalışan, Üreten Herkesle Onur ve Gurur Duyuyoruz”

 İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Çalışma ve İş Kurumu Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Ticaret  İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Kamil Tüylüoğlu, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Md. Yrd. Ali Ateş, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, kurum müdürleri ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

Günümüz dünyasının en büyük sorununun istihdam olduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Yavuz yaptığı konuşmalarında: “Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, toplantımızın ilimize, emekçilerimize, iş dünyamıza hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum. Günümüz dünyasının en önemli sorunlarından bir tanesi kuşkusuz işsizlik ve yeterince istihdam oluşturamamaktır. Özellikle ülkemizde sistematik bir şekilde ve yoğun olarak istihdam konusunda çalışmalar yürütüyoruz. İl bazında da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu tamda bu amaç için kurulmuş bulunuyor.

2021 Yılı İlk Altı Aylık Dönemde 19 Bin 310 Kişi İşe Yerleştirilmiştir

 İş Kurumuna işsizlik sigortası ödeneği almak için 17 bin 700 kişinin başvuru yaptığını belirten Vali Yavuz; “Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu’nun 2021 yılı ilk altı aylık döneminde işletmelerden 43 bin 52 kişilik açık iş alınmış ve bu alınan taleplere 19 bin 310 kişi yerleştirilmiştir. İş Kurumuna 2020 yılı Haziran ayı sonu itibariyle kayıtlı olan işsiz sayısı 70 bin 276 kişi iken, 2021 yılı Haziran ayı sonu itibariyle 55 bin 982 kişiye düşmüştür. İlimizde 2021 yılı ilk 6 aylık döneminde İş Kurumuna işsizlik sigortası ödeneği almak için 17 bin 700 kişi başvuru yapmış ve başvuru yapanlardan 4 bin 320’ si işsizlik ödeneği almaya hak kazanmışlardır. Kurum tarafından toplamda 56 milyon 559 bin 865 TL tutarında ödeme yapılmıştır. İş Kurumuna 2021 yılı Haziran ayı sonu itibariyle iş danışmanlığı sürecinde ki bireysel görüşme sayısı 24 bin 451 olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca İş Kurumunca 2021 yılının ilk 6 aylık döneminde 193 kişiye iş arama becerileri eğitimi verilmiştir. İlimizde 2021 yılının ilk 6 aylık dönemde İş Kurumu tarafından yapılan incelemeler neticesinde 78 firma ile 45 yabancı uyruklu vatandaşa toplamda 1 milyon 780 bin 841 TL tutarında idari para cezası uygulanmıştır. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kuruluna olumlu yönde katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza, bu toplantıya iştirak ederek bizlere güç veren siz değerli kurul üyelerine, kurum ve kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. 

 Pandemiye Rağmen Özellikle Sanayi Üretimi Alanında İstihdam Artmıştır

 Pandemi döneminde kayıtlı işsiz sayısında düşme gerçekleştiğini belirten Vali Yavuz; “Özellikle pandemi sürecinde kayıtlı işsiz sayısının ilimizde düşüyor olması gerçekten hepimizin yüzünü güldüren, altını çizmemiz gereken önemli bir husustur. Özellikle hizmet sektöründeki daralmaya rağmen, imalat sanayinde artan üretim ve istihdam Türkiye’nin dinamizmini de ortaya koyması bakımından çok önemlidir. Bu anlamda özellikle sanayicilerimize, iş dünyamıza özel bir teşekkür ediyorum. Türkiye; pandemiden özellikle sanayi üretimi anlamında çok büyük ölçüde yararlanmış, Avrupa piyasasındaki siparişleri büyük ölçüde kendisine çekmiş ve bu talepleri karşılayabilecek bir performansı ve kaliteyi de ortaya koyabilmiştir. Bu ülkemiz açısından fevkalade önemli ve Türkiye’nin geldiği noktayı ifade etmesi bakımından da çok kıymetlidir.

 Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz tarafından kurul kararlarına ilişkin gerçekleştirmeler ve alınacak kararlarla ilgili sunum yapmasının ardından, 2021 yılında uygulanacak İşgücü Eğitim Planı güncellendi ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesi, üyelerin kararlara ilişkin önerilerinin istişare edilmesi ile sonlandırıldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL