‘’23 Nisan sizin bayramınız, varlığınızla şenlenecek’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali,  47 ülkeden gelen 1100 çocuğun katılımıyla başladı. Çeşitli danslar ve dünya ülkelerinin danslarıyla..

‘’23 Nisan sizin bayramınız, varlığınızla şenlenecek’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali,  47 ülkeden gelen 1100 çocuğun katılımıyla başladı. Çeşitli danslar ve dünya ülkelerinin danslarıyla muhteşem bir açılışa sahne olan festival, ilk gününden itibaren tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdi. Şenliğe katılan çocukları “23 Nisan sizin bayramınız. Festivali’mize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek karşılayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

ÇOCUKLARIN YANINDA OLDULAR

Büyükşehir Uluslararası Fuar Alanı Büyük Sahne’de düzenlenen açılışa, , Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Vali Yardımcıları Dursun Balaban ve Suat Yıldız, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Ali Yeşildal, Gökmen Mengüç ile Alaeddin Alkaç, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı. Festival bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

BÜYÜK SAHNEDE BÜYÜK COŞKU

Protokol konuşmaları öncesinde sahneye ilk olarak Moğlalistanlı çocuklar geldi. Kendi yörelerinden sergiledikleri oyunla büyük beğeni toplayan çocukların ardından Doğa, Yaşam ve Çevre konulu film izletildi. Protokol konuşmalarının ardından da diğer ülke çocukları sırasıyla sahneye çıkarak kendi gösterilerini sergiledi. Başkan Büyükakın ile protokol, konuşmaların ardından festival alanındaki etkinliklerin düzenlendiği stantları gezdi.

 “BİRLİK VE BERABERLİK DUYGULARINI YAŞAYIP, YAŞATACAKSINIZ”

Açılışta ilk konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yaptı. Konuşmasına çocuklara yönelik, “23 Nisan sizin bayramınız. Festivali’mize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek başlayan Başkan Büyükakın, “Bu bayramı devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması anısına geleceğimiz olan siz çocuklara emanet etti. Sizlerin doyasıya eğleneceği, öğreneceği, kardeşlik, dostluk, birlik ve beraberlik duygularını yaşayacağı ve yaşatacağı, farklı kültürleri tanıyacağı bu bayramı Kocaeli’mizde gerçekleştirdiğimiz festivalle kutluyoruz” diye konuştu. 

“KOCAELİ, SİZLERLE RENGÂRENK VE CIVIL CIVIL”

“23 Nisan, dünya üzerinde sizlere armağan edilen tek bayram. Bu nedenle bir güne sıkıştırılamayacak kadar değerli” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Büyükakın, “Şu an sanki bir çiçek tarlasına bakıyorum. Her biriniz ülkelerinizin geleneksel giysileriyle laleler, papatyalar, menekşeler gibisiniz. Rengârenksiniz. Kocaeli, her yıl sizlerle yeniden rengârenk ve cıvıl cıvıl oluyor. Şen kahkahalarınızla dolup taşıyor. Sevginin gücüyle aydınlanıyor” şeklinde konuştu. 

“FESTİVALİMİZİN TEMASI DOĞA, YAŞAM VE ÇEVRE”

Bu yıl 11’inci kez dünya çocuklarıyla buluştuklarını dile getiren Başkan Büyükakın, “Ne mutlu bize ki sizlerle yine dolu dolu bir bayram coşkusu yaşayacağız. Oyunlarla, etkinliklerle, gösterilerle, eğlenceli ve eğitici aktivitelerle unutulmaz bir festival sizleri bekliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalimizin bir teması var. Doğal yaşam ve çevre. Bunlar, içinde bulunduğumuz yüzyılın da en değerli kavramları. Doğal yaşam ve çevre ne kadar güzelse, hayat da o kadar güzel” ifadelerini konuştu.

“ARANIZDA KOPMAZ SEVGİ BAĞLARI KURULACAK”

Konuşmasının sonunda 47 ülkeden gelen 1100 çocuğa seslenen Başkan Büyükakın, “Buraya 47 farklı ülkeden geldiniz, Türk kardeşlerinizle buluştunuz. Aranızda kopmaz sevgi bağları kurulacak. Sevgi sizlerle büyüyecek, sizlerle birlikte çoğalacak, dünyayı güzelleştirecek. Bugün burada açılışını yaptığımız ve Türkiye’de bir örneği daha olmayan Uluslararası Çocuk Festivalimiz varlığınızla şenlenecek. Şimdi ise size düşen de, bu festivalin her saniyesini, dolu dolu yaşamak. Burada hep birlikte yarattığınız enerjinin Kocaeli sınırlarından taşmasını, ülkenize, arkadaşlarınıza, ailelerinize ulaşmasını diliyorum. Tekrar hoş geldiniz. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” dedi. 

DEDEKORKUT’UN SÖZLERİNİ DOĞANIN BİLGELERİ SESLENDİRDİ

Açılışta Doğanın Bilgeleri İzci Korosu’nun sergilediği koreografi, etkinliğe renk kattı. Ayrıca Şehir Tiyatroları oyuncuları ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Çocuk Korosu tarafından birlikte gerçekleştirilen programda; Dede Korkut’a ait sözlerden oluşan Agâh Eroğlu tarafından yapılan beste, Doğanın Bilgeleri İzci Korosu tarafından seslendirildi. ‘’Doğadan Doğala’’ isimli proje kapsamında TBMM İlkokulu öğrencileri 4 ay boyunca Ormanya’da oluşturulan doğal üretim sahalarında yetiştirdikleri meyveleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Vali Yardımcıları Dursun Balaban ve Suat Yıldız’a verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL