23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, açılışı gala programıyla gerçekleştirildi. Festival için ilimize gelen yabancı ülkelerden çocuklar geleneksel kıyafetleriyle ülkelerine ait dans gösterilerini..

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, açılışı gala programıyla gerçekleştirildi.

Festival için ilimize gelen yabancı ülkelerden çocuklar geleneksel kıyafetleriyle ülkelerine ait dans gösterilerini sergiledi. Yabancı ülkelerden misafir çocukların dans gösterileri izleyiciler tarafından beğeniyle izlenirken bolca alkış aldı.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Genel Sekreter İlhan Bayram, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Ahmet Küçük, ilçe kaymakamları, Halterci Halil Mutlu, Dünya Şampiyonu Halter Sporcumuz Naim Süleymanoğlu’nun abisi Muharrem Süleymanoğlu, ilçe belediye başkanları, festival sponsorlarından Tüpraş Sosyal İşler Müdürü Sedat Zımba, Hyundai yöneticileri Barbaros Yıldırım ve Serdar Uğur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, spor federasyonu başkanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla 23 Nisan Festivali açılış programı gerçekleştirildi.

ÇOCUKLARDAN SÜRPRİZ

30 bin metrekare kapalı alanı bulunan Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 23 Nisan Festivali resmi açılış programı şehitler için saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Protokol konuşmaları öncesi yaşanan sürpriz gerek protokol üyeleri gerekse katılımcılarda gülümsemeye sebep oldu. Bilgi Evleri Tiyatro Grubundan çocuklar spiker tarafından protokolün sahneye davet edilmesi sonrası sürpriz yaparak sahneye çıktı. Kendileri için oluşturulan küçük kürsüden Başkan Karaosmanoğlu, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Vali konuşmaları öncesi katılımcılara hitap eden minikler, kendi bayramlarında başkan, başbakan yardımcısı ve vali olarak katılımcılara hitap etti.

Geleneksel çocuk oyunları ve spor branşlarının bir arada olduğu sporcu çocukların birlikte bir koreografiyle “Oyundan Spora” isimli sahne showu sergilendi. Spor ve çocuk oyunları temalı 23 Nisan Festivaline uygun bir koreografiyle sahnede çocuk oyunları ve spor içerikli gösterilerini sergileyen çocuklar izleyicilerden tam not aldı. Çocuklar; festival kapsamında 21-23 Nisan tarihlerinde Uluslararası Fuar Merkezi’nde 3 gün sürecek ‘’Spor ve Çocuk Oyunları’’ temalı fuarda eğlenceye ve maceraya doyacak.

ÇOCUK OYUNLARI

Macera alanında 3 gün boyunca birbirinden heyecanlı, zorlu ama bir o kadar eğlenceli parkurlar; Geleneksel Çocuk Oyunları alanında ise ip atlamak, sek sek ve mendil kapmaca gibi tüm çocukların asırlardır vazgeçilmez oyunlarıyla neşeli dakikalar çocuklarımızı bekliyor. Yine 3 gün boyunca

şaşırtıcı canlı heykeller festival alanında olacak. Ünlü sunucu Burak Sezen nam-ı diğer çocukların Burak ağabeyi, çocuklarla yapacağı yarışmalar ve şovlarla etkinliği daha da eğlenceli bir hala getirecek. Geleneksel ikramlarımız Osmanlı macunu ve pamuk şekeri her yıl olduğu gibi bu yıl da festival boyunca ücretsiz olacak.

SPOR VE SAĞLIKLI YAŞAM AKTİVİTELERİ

Festival alanındaki Geleneksel Spor alanlarında; Etnospor, Geleneksel Okçuluk, Geleneksel Çocuk Oyunları, Macera alanlarında; İl Jandarma Komutanlığı, Matrak, AKUT etkinlikleri yer alacak. Spor alanlarında ise Jimnastik, Eğlenceli Atletizm, Badminton, Kürek, Bowling, Masa Tenisi, Hokey, Dart, Mini Curling, Hemsball, Taekwando, Boks, Oryantiring, Bilek Güreşi, Sokak Basketbolu ve Eskrim bölümleri yer alacak. Özel etkinlikler de Decathlon, İpli Oyun Parkuru ve Şişme Oyun Grupları çocukları bekliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL