Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
24."Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Kursu" başladı | Kocaelide Bugün
Eğitim Genel Güncel Manşetler Sağlık

24.”Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Kursu” başladı

Kocaeli Üniversitesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM) tarafından 24’üncüsü düzenlenen “Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Kursu: Temel Kök Hücre Teknikleri ve Moleküler Biyoloji Uygulamaları”  Kocaeli..

24.”Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Kursu” başladı

Kocaeli Üniversitesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM) tarafından 24’üncüsü düzenlenen “Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Kursu: Temel Kök Hücre Teknikleri ve Moleküler Biyoloji Uygulamaları”  Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Kursun açılış konuşmasını yapan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Efendi, “Üniversite olmanın gereğinden bir tanesi de eğitimdir. Hastanemizde, hizmet ağırlıklı çalışıyoruz ancak eğitim ve araştırma da üniversitemizin temel görevlerinden bir tanesidir. Bizim amacımız, bir yandan hizmet verirken diğer yandan da araştırmaları desteklemek, araştırmaların önünü açmak, yeni araştırmalar yapmak ve eğitim vermektir. Sıkı bir program ile hazırlanan bu kursun, yararlı ve başarılı olacağına eminim.” diyerek Kök Hücre Anabilim Dalı’nı ve Kök Hücre Birimi’ni tebrik edip kursun Tıp Fakültesi için vitrin konumunda olduğunu aktardı.

KÖGEM Müdürü Doç. Dr. Yusufhan Yazır ise “Yaklaşık 10 yıldır bilgi birikimimizi paylaştığımız ve bu alanda Türkiye’ye öğretim üyesi ve araştırma görevlisi bazında üst düzey teknik personel yetiştirmeyi hedeflediğimiz kurs, sabahtan öğlene kadar teorik ders anlatımı, öğlenden akşama kadar da pratik uygulama ile gerçekleşecek. Kurs sonrası birçok teoriği uygulayabilecek donanıma sahip olacaksınız. Geri dönüşlerinizin önceki kurslarımızda olduğu gibi yine olumlu olacağına inanıyorum.” diyerek kursiyerlere başarılar diledi.

İnsan ve sıçan kaynaklı iki farklı dokudan (adipoz doku, Wharton jeli ve/veya kemik iliği), farklı yöntemlerle mezenkimal kök hücre izolasyonu, kök hücre kültür yöntemleri, dondurma-çözme (vitrifikasyon), in-vitro farklılaştırma, kök hücre çoğalma indeksi ve yaşlanma, flow sitometri ilkeleri ve kök hücre karakterizasyonunda flow sitometri uygulamaları, temel moleküler biyoloji teknikleri (RNA/protein izolasyonu, cDNA sentezi, PCR, Western Blotlama tekniği, kök hücreye gen aktarımı) ve üç boyutlu yapı iskelesine hücre ekimi gibi doku mühendisliği tekniklerini kapsayan kurs 19-23 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek. Kurs sonunda ise kurs değerlendirilmesi yapılarak katılımcılara sertifika verilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL