Kültür Sanat

34 yıl sonra bu hayalini gerçekleştirdi

Tekirdağ’da 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde yaşanan toplumsal olaylardan endişe duyan ailesinin isteği üzerine kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmayan Yurdanur Yener, 34 yıl sonra bu hayalini gerçekleştirerek Namık Kemal Üniversitesi’ne kaydını..

34 yıl sonra bu hayalini gerçekleştirdi

Tekirdağ’da 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde yaşanan toplumsal olaylardan endişe duyan ailesinin isteği üzerine kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmayan Yurdanur Yener, 34 yıl sonra bu hayalini gerçekleştirerek Namık Kemal Üniversitesi’ne kaydını yaptırdı.

Yurdanur Yener, yaptığı açıklamada, 1980 darbesi öncesinde İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisini kazandığını fakat yaşanan toplumsal olaylar nedeniyle üniversiteye kayıt yaptıramadığını söyledi.

Darbe öncesinde okulun kapısına bombalı pankartlar bırakıldığını, bunları duyan ailesinin okumasına izin vermediğini ifade eden Yener, 1980 darbesi sonrası da çeşitli nedenlerle üniversiteye gidemediğini dile getirdi.

Darbe öncesinde yaşanan olayların ve darbenin sadece sadece kendisinin değil birçok kişinin de eğitim hayatını etkilediğini ifade eden Yener, “İki çocuğum oldu. Çocuklarıma bakarken ben resim yapmaya devam ettim. Daha sonra zamanı gelmiştir diyerek bir karar aldım ve üniversite sınavlarına girdim. Yetenek sınavlarını kazanarak 3 yıl önce Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümünü kazandım. Şu an 3. sınıftayım. Hayallerimi 34 yıl sonra gerçekleştirdim” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL