35 bin 415 kişiye 186 branşta eğitim veriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları gelecek hafta kuruluşunun 15. Yılını kutlayacak. Kentin halk eğitimi konusunda tartışmasız en önemli adresi olan KO-MEK, 15 yıl içinde 566 bin 323..

35 bin 415 kişiye 186 branşta eğitim veriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları gelecek hafta kuruluşunun 15. Yılını kutlayacak. Kentin halk eğitimi konusunda tartışmasız en önemli adresi olan KO-MEK, 15 yıl içinde 566 bin 323 kişiye 40 farklı meslek dalında ücretsiz meslek ve sanat eğitimi verdi. KO-MEK 2018-2019 eğitim öğretim yılı ilk döneminde ise 42 kurs merkezinde halen 35 bin 415 vatandaşa 186 farklı branşta eğitim vermeye devam ediyor. 

8 KURS MERKEZİ VE 22 BRANŞLA YOLA ÇIKTI

KO-MEK, takvimler 2004 yılını gösterdiğinde, eğitim hayatına adım attı. Sekiz kurs merkezi ve 22 branşla yola çıkan KO-MEK’e ilk yıl 7 bin 71 kişi, eğitim almak için kayıt yaptırdı. Eğitim döneminin sonunda 3 bin 910 kişi bu kurslardan mezun oldu.

HALKIN İLGİSİ İLE BÜYÜDÜ

KO-MEK, her yıl Kocaeli halkından gördüğü ilgi ile büyüdü ve eğitimde bir marka haline geldi. Her eğitim döneminde kurs merkezi ve branş sayısı arttı. Kocaeli halkından gelen branş taleplerine de cevap veren ve bu branşları eğitim şemsiyesi altına alan KO-MEK, istihdam alanında önemli rol oynadı. 

İSTİHDAMA KATKI SUNDU

KO-MEK, Gazaltı Kaynakçılığı, Doğal Gaz İç Tesisatçılığı, Fiber Optik, Pişmaniye Yapımı, Mantar Yetiştiriciliği, Servis Elemanlığı ve Havuz Suyu Operatörlüğü gibi çok farklı branşlarında istihdam branşları kursları açtı. Bunun yanı sıra, KOSGEB ve İşkur ortaklığında açtığı Uygulamalı Girişimcilik Kursları ile de girişimcilere adeta umut oldu.

7 0CAK’TA DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAK

Eşitlikçi ve adil eğitim anlayışı ile her kesimden vatandaşa Beşikten mezara eğitim anlayışıyla hizmet veren KO-MEK, 7 Ocak Pazartesi günü 15. Kuruluş yıldönümünü kutlayacak. SDKM Büyük Sahne’de 19.00’de başlayacak olan program içinde KO-MEK’e damga vuran kursiyerler, KO-MEK En’leri başlığında açıklanacak. ​

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL