‘3K İlk Tarım’ protokolü imzalandı

Tarıma, Tarıma Dayalı Sanayiye ve Aromatik Tıbbi Bitkiler Dahil Olmak Üzere İthal Ettiğimiz Bir Çok Ham Maddeyi Üretebilecek Potansiyele Sahibiz İstihdamı artırıp, kırsaldan kente göçü engelleyerek, dezavantajlı grupların işsizlik, mesleki..

‘3K İlk Tarım’ protokolü imzalandı

Tarıma, Tarıma Dayalı Sanayiye ve Aromatik Tıbbi Bitkiler Dahil Olmak Üzere İthal Ettiğimiz Bir Çok Ham Maddeyi Üretebilecek Potansiyele Sahibiz

İstihdamı artırıp, kırsaldan kente göçü engelleyerek, dezavantajlı grupların işsizlik, mesleki eğitim düzeyi düşüklüğü, ekonomik ve sosyal eşitsizlik gibi ortak sorunlarına sürdürülebilir bir tarım uygulaması ile kırsal kalkınma modeli oluşturup çözüm sağlamak amacıyla Kocaeli Üniversitesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kandıra Kaymakamlığı, Kandıra Belediyesi, İŞ-KUR, Kandıra Ziraat Odası, Kandıra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Nar Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Ltd. Şti. ve Ahmet Emir Drahşan işbirliğiyle hazırlanan “2020 Yılı SOGEP Başarılı Proje Başvuruları Kandıra Kırsal Kalkınma Platformu – 3K İlk Tarım” konulu protokol imza töreni, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Makam Toplantı Salonunda gerçekleşen törene; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu katıldı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün konuşmalarının ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Bugün yine çok güzel bir faaliyet için bir arada bulunuyoruz. Öncelikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza bu projeyi hazırlayarak, toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik ve dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesi olan gıda ve tarımla ilgili bir proje yapması vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum. Tarıma, tarıma dayalı sanayiye ve aromatik tıbbi bitkiler dahil olmak üzere ithal ettiğimiz bir çok ham maddeyi üretebilecek potansiyele sahibiz. Diğer taraftan pandemi de gösterdi ki en stratejik sektörlerden bir tanesi tarım ve gıdadır. Bu anlamda pandemi döneminde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetimizin almış olduğu tedbirler, diğer taraftan tarım sektöründeki çiftçilerimizin ve bu konuda destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımızın koordineli bir şekilde çalışmasıyla bu güne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bu anlamlı proje vesilesiyle sponsorluk yaparak kaynak ayıran Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ve ekibine, kıymetli Başkanımıza ve katkı sunan değerli Rektörümüze, Doğu Marmara Kalkınma Ajansımıza teşekkür ediyorum.” diyen Vali Seddar Yavuz projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle “2020 Yılı SOGEP Başarılı Proje Başvuruları Kandıra Kırsal Kalkınma Platformu – 3K İlk Tarım” konulu protokolü imzaladılar ve günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

“2020 Yılı SOGEP Başarılı Proje Başvuruları Kandıra Kırsal Kalkınma Platformu – 3k İlk Tarım” konulu proje ile; Kandıra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan sosyal yardım alan ve Kandıra da ikamet edip İŞKUR’a kayıtlı aktif iş arayan işsizler arasından, proje kapsamında verilecek olan eğitim ve sertifikasyon programlarını tamamlamış olmak koşuluyla 28 kadın,  15 Erkek, 2 engelli vatandaşımız çeşitli alanlarda istihdam edilecektir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL