Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
5 Mart Cuma günü sona erecek | Kocaelide Bugün

5 Mart Cuma günü sona erecek

Edebi Hayat Okumaları yarışmasına ilgi büyük   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘’Edebi Hayat Okumaları’’ yarışması öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. 15 Şubat Pazartesi günü başlayan ve 5..

5 Mart Cuma günü sona erecek

Edebi Hayat Okumaları yarışmasına ilgi büyük

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘’Edebi Hayat Okumaları’’ yarışması öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. 15 Şubat Pazartesi günü başlayan ve 5 Mart Cuma günü sona erecek başvurular www.kocaeli.bel.tr internet sitesinden yapılıyor. Sınav tarihi olarak ise 12 Haziran 2021 Cumartesi günü belirlendi. Yarışma, Kocaeli’ndeki ortaokul ve lise öğrencilerini ‘Akif’in Çizgisi ve Yunus’un Sevgisi’nde buluşturmayı amaç ediniyor.

 

’BİLENLERE SELAM OLSUN’’

Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğünce bu yıl İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisince kabul edilişinin 100. yılı olması ve 2021’in UNESCO tarafından Yunus Emre yılı ilan edilmesi sebebiyle ‘’Bilenlere Selam Olsun’’ diyerek ‘’Edebi Hayat Okumaları’’nın üçüncüsünü düzenlemeye karar verdi. İlk iki yarışmanın okul yönetimleri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi görmesinin ardından bu yılki yarışmaya da Kocaeli genelinde geniş bir katılımın sağlanması bekleniyor.

 

ORTAOKULA M. AKİF, LİSEYE YUNUS EMRE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yarışmada ortaokul öğrencilerine Mehmet Akif Ersoy’un, lise öğrencilerine de Yunus Emre’nin şiirleri, yaşam mücadelesi, hayata bakış açısı ve eserleri okutulacak. Edebi Hayat Okumaları projesiyle Yunus’un ve Akif’in düşlediği geleceğe ve nesle yaklaşılmaya çalışılacak. Yarışma kapsamında ortaokul öğrencileri için Mehmet Akif Ersoy’un ‘’1-İstiklal Marşı, 2-Kocakarı İle Ömer, 3-Terlemeli Alınlar, 4-Durmayalım, 5-Ağlarım Ağlatamam, 6-Asım, 7-Birlik, 8-Çanakkale Şehitlerine, 9-Bülbül Şiiri, 10-Seyfi Baba’’ şiirlerinden oluşan bir seçki hazırlandı. Lise öğrencileri içinse Yunus Emre’nin ‘’1-Söz Ola Kese Savaşı, 2-Aşkın Aldı Beni Benden, 3-Bir Kez Gönül Yıktın İse,4-Hak Bir Gönül Yıktın İse, 5-Kahrın Da Hoş,6-İlim İlim Bilmektir, 7-Geldi Geçti Ömrüm Benim, 8-Aşk, 9-Çağırayım Mevlam Seni, 10-Biz Dünyadan Gider Olduk, 11-Ben Gelmedim Dava İçin, 12-Şol Cennetin Irmakları, 13-Benden İçeri, 14-Şol Göz Ki Seni Gördü, 15-Eşidin Ey Yarenler’’ şiirleri seçildi.

 

YARIŞMANIN ÖDÜLÜ ’’ALTIN’’

Kocaeli Büyükşehir’in düzenlediği bu yarışma kadar, elbette yarışmanın ödülleri de çok değerli. Ortaokul ve lise gruplarında yarışmayı kazanan öğrenciye 2 tam altın hediye edilecek. Yarışmanın ikincisi 1 tam altın, üçüncüsü 1 yarım altın alacak. Yarışmada 4 ila 25. dereceler arasına giren tüm öğrencilere ise 1 gram altın verilecek. Yarışmada öğrencileri bu sınava hazırlayan rehber öğretmenler de ödül kazanacak. En yüksek puan alan grubun rehber öğretmenine 2 tam altın, ikinci olan grubun rehber öğretmenine 1 tam altın, üçüncü olan grubun rehber öğretmenine 1 yarım altın verilecek. Yine 4 ila 25. derece arasında yer alan grupların rehber öğretmenleri de 1 gram altın alacak. Rehber öğretmen ve öğrenciler bu sınavda sadece kendileri kazanmayacak, okullarına da kazandıracak. Yarışmada ilk üçe giren okullara ‘’katılım belgesi+kitap seti+bilgisayar’’dan oluşan bir hediye seti kazanacak.

 

İLK İKİ YARIŞMA DA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

İlki 2017 yılında yapılan ‘’Edebi Hayat Okumaları’’na toplam 7.855 öğrenci katılmıştı. Yarışmacılar ilk yılda Cahit Zarifoğlu ve Mustafa Kutlu’nun eserlerinden sınava girmişti. 2018 yılında ise Kocaeli genelinde toplam 7.955 öğrenci, Mustafa Ruhi Şirin ve Sezai Karakoç’un kitaplarını okudular ve anladıklarını yapılan sınavda satırlara döktüler.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL