“5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyorum”

Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz’un 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı  “Bir hukuk devleti olan ülkemizde insan hakları ve hukukun üstünlüğü esası içinde gerek bireylerin gerekse toplumun yasalarla belirlenmiş haklarının korunmasında avukatlar..

“5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyorum”

Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz’un 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

 “Bir hukuk devleti olan ülkemizde insan hakları ve hukukun üstünlüğü esası içinde gerek bireylerin gerekse toplumun yasalarla belirlenmiş haklarının korunmasında avukatlar çok önemli bir kamu hizmeti yürütmektedirler.

Toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmelerinin temel şartlarından birisi de adaletin sağlanmasıdır. Demokratik hukuk devletinin ön koşulu olan “İddia, Savunma ve Karar” ‘dan oluşan üç temel unsur üzerine kurulu yargının, temel ve vazgeçilmez unsurlarından biri olan savunma olmadan yargı bağımsızlığından söz edilemez.

Avukatlarımız, üstlendikleri bu önemli görevle, adaletin sağlanmasına hizmet ettikleri gibi, vatandaşların devlete olan güvenlerini pekiştirmekte ve devlet-vatandaş ilişkilerinin düzenlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadırlar.

Bu vesile ile kamu vicdanının ve adaletin sağlanması, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi için kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına hassasiyetle görevlerini yerine getiren tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL