Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
5 partiye 670 milyon lira | Kocaelide Bugün

5 partiye 670 milyon lira

Milletvekilliği genel seçimlerinin sonuçlanmasıyla siyasi partilere önümüzdeki yıl bütçesinden yapılacak Hazine yardımları da netleşmeye başladı.  Siyasi Partiler Kanunu’na göre, siyasi partilere her yıl hazine tarafından ödenmek üzere genel seçimlerde yüzde..

5 partiye 670 milyon lira

Milletvekilliği genel seçimlerinin sonuçlanmasıyla siyasi partilere önümüzdeki yıl bütçesinden yapılacak Hazine yardımları da netleşmeye başladı. 

Siyasi Partiler Kanunu’na göre, siyasi partilere her yıl hazine tarafından ödenmek üzere genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşan partilere aldıkları oy oranında devlet yardımı yapılıyor. Ayrıca bu partilerin dışında yüzde 3’ün üzerinde oy alan partilere de en az yardım alan partinin hak ettiği yardım miktarı üzerinden yapılan hesaplamayla ayrıca ödeme yapılıyor.

Hazine’den 5 partiye toplam 670 milyon lira yardım yapılacak. Hazine yardımlarından aslan payını AK Parti alırken, en düşük yardım İYİ Parti’ye verilecek. Partilerin alacağı net Hazine yardımı tutarı ise 2019 yılı bütçesinin Meclis’ten geçmesi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin sonuçları açıklamasından sonra netlik kazanacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL