“Kadına Yönelik Şiddette %32’lik Bir Azalış Söz Konusudur”

‘Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi’ Konulu Panel Gerçekleştirildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonluğunda düzenlenen ‘Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik..

“Kadına Yönelik Şiddette %32’lik Bir Azalış Söz Konusudur”

‘Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi’ Konulu Panel Gerçekleştirildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonluğunda düzenlenen ‘Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi’ konulu panel Vali Hüseyin Aksoy ve eşi  Hülya Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekleştirilen panele; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Osman Aslan, Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü,  İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü’nün konuşmalarıyla devam etti.

Vali Hüseyin Aksoy yapmış olduğu konuşmalarında: “Değerli katılımcılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlene bu programda sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kadınlarımız toplumun en önemli unsurlarını oluşturuyor. Onların her alanda kendilerini geliştirebilecekleri ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda daha iyi bir noktaya taşınabilecekleri birçok çalışmayı birçok kurumumuzla birlikte işbirliği içerisinde yapma gayreti içerisinde olduğumuzu özellikle ifade etmek isterim. Kocaeli’de toplam nüfusumuz 1 milyon 953 bin 035 ve bu nüfusumuzun 964 bin 937’si yani 49.4’ü kadınlardan oluşuyor. Erkeklerde 32 olan ortanca yaşımız kadınlarda 32.7’dir. Kocaeli’de iş gücüne katılma oranına baktığımızda  15-64 yaş grubunda %38.1’i kadın iş gücüne katılma oranıdır. Kocaeli’de toplam istihdama baktığımızda sosyal güvenlik kapsamı içerisinde sigortalı olarak çalışan 605 bin 747 kişi var ve bunların 174 bin 391’i kadınlardan oluşuyor ve bununda toplam içerisindeki yüzdesi 28.7’dir.

İŞKUR Müdürlüğümüz 2019 Yılı İçerisinde 17 Bin 392 Kadınımızın İstihdamını Sağladı

Temel Amacımız; Çalışmak İstediği Halde Çocuğunu Bırakamadığı İçin Çalışamayan Annelere Fırsat Yaratabilmektir

Kadına Yönelik Şiddette %32’lik Bir Azalış Söz Konusudur.

Kadın Sağlığı Eğitimi Projesinde 682 Bin 344 Kadınımıza Ulaştık Ve Çalışma İçerisinde Özellikle Kadınımıza Yönelik Şiddet Konusunu İşledik

Temel Amacımız Kadınlarımızın Her Alanda Yer Almaları Ve Kendi Ekonomik Özgürlüklerini Sağlayabilecekleri Bir Konuma Taşınmış Olmalarıdır.

Vali Aksoy’un konuşmalarının ardından program Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli öğretmen İnci Türengül’ün sunumu ile devam etti.

Sunumun ardından moderatörlüğünü Kocaeli ŞÖNİM Müdürü Tuğba Uğur’un yaptığı panel, panelistler; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dilek Çınar, TİSVA Selda Taşdemir, İŞKUR’dan İş ve Meslek Danışmanı Hatice Abay Demir, Sosyal Güvenlik Kurumundan Şef Seval Ürü ve  KOSGEB Kobi Uzmanı Keziban Çelik  tarafından gerçekleştirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL