Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
6 Yaşındaki Çocuğun Hayatını Kaybetmesi TBMM Gündeminde | Kocaelide Bugün
Başiskele Genel Güncel Manşetler

6 Yaşındaki Çocuğun Hayatını Kaybetmesi TBMM Gündeminde

İhmal 6 Yaşındaki Bir Çocuğun Hayatına Mal Oldu Kocaeli Başiskele’de sedaş beton direkleri nedeniyle 6 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesi TBMM gündeminde. İYİ Parti Kocaeli Mv. Lütfü Türkkan’dan enerji bakanı Dönmez’e..

6 Yaşındaki Çocuğun Hayatını Kaybetmesi TBMM Gündeminde

İhmal 6 Yaşındaki Bir Çocuğun Hayatına Mal Oldu

Kocaeli Başiskele’de sedaş beton direkleri nedeniyle 6 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesi TBMM gündeminde.

İYİ Parti Kocaeli Mv. Lütfü Türkkan’dan enerji bakanı Dönmez’e Sorular…

ÇOCUK PARKINDA OYUN OYNAYAN ÇOCUKLAR IÇIN TEHLIKE OLUŞTURAN DIREKLERIN KALDIRILMASI DAHA ÖNCE ISTENMESINE RAĞMEN NEDEN KALDIRILMADI?
SEDAŞ’IN MÜTEAHHIDI OLAN FIRMA NEDEN SÖZÜNDE DURMADI? 
OLAYDAKİ SORUMLULUK KİME AİT?

Geçtiğimiz Aralık ayında Başiskele’de oyun oynayan 6 yaşındaki Suriye uyruklu çocuk, çocuk parkının yakınına bırakılan elektrik direklerinin altında kalarak yaşamını yitirdi. Basında çıkan haberlere göre; SEDAŞ’ın müteahhidi, direklerin kaldırılması konusunda daha önce uyarıldı, söz verilmesine rağmen direkler, çocuk parkının yakınında bulunduğu yerden kaldırılmadı ve bu feci olay meydana geldi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili olayın peşini bırakmadı. Türkkan, konunun muhatabı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
Türkkan’ın önergesi ve Bakan Dönmez’e yönelttiği sorular şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ tarafından yazılı
olarak cevaplandırılmasını arz ederim.17.01.2023
Saygılarımla.

Lütfü TÜRKKAN
Kocaeli Milletvekili

Kocaeli’nin Başiskele İlçesi’ne bağlı Mahmutpaşa Mahallesi Ova Sokak’ta meydana gelen olayda 6 yaşındaki Yusuf Khalf isimli Suriyeli bir çocuk beton direklerin arasında kalarak hayatını kaybetmiştir.

Basında çıkan haberlere göre;
Yüzlerce kilo ağırlığındaki beton direklerin bulunduğu yeşil alanın hemen yanında bir çocuk parkı yer almaktadır ve parkta oynayan çocuklar için tehlike oluşturan bu direklerin kaldırılması istenmesine rağmen aylardır kaldırılmamıştır. Mahalle muhtarı, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (SEDAŞ), müteahhidi olan firmanın kendisine 1,5 ay önce bu beton elektrik direklerini kaldırma sözü vermesine rağmen kaldırmadığını ifade etmiştir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1-Kocaeli’nin Başiskele İlçesi’ne bağlı Mahmutpaşa Mahallesi Ova Sokak’ta yüzlerce kilo ağırlığındaki beton direklerin bulunduğu yeşil alanın hemen yanındaki çocuk parkında oyun oynayan çocuklar için tehlike oluşturan direklerin kaldırılması daha önce istenmesine rağmen neden kaldırılmamıştır?

2-6 yaşındaki bir çocuğun hayatına mal olan direkler ne kadar zamandır bölgededir ve tehlike yaratacağı ortada olmasına rağmen hangi gerekçe ile orada tutulmaya devam edilmiştir?

3-SEDAŞ’ın müteahhidi olan firmanın bu beton elektrik direklerini kaldırma sözü vermesine rağmen kaldırmadığı doğru mudur, firma neden sözünde durmamıştır? 

4-Yaşanan olay ile ilgili sorumluluk kime aittir, bu konuda inceleme başlatılmış mıdır, bu inceleme ne zaman tamamlanacaktır?
5-6 yaşında bir çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan olayda sorumluluğu olanlar hakkında nasıl bir yaptırım uygulanacaktır?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL