‘’63 yıl geçse de acılar hep taze”

Üsküdar Vapuru faciası 63.yılında karanfillerle anıldı  İzmit-Gölcük seferini yaparken fırtına nedeniyle Derince açıklarında batan Üsküdar Vapuru’nda yaşamını yitiren vatandaşlarımız karanfillerle anıldı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bir daha böyle acılar..

‘’63 yıl geçse de acılar hep taze”

Üsküdar Vapuru faciası 63.yılında karanfillerle anıldı

 İzmit-Gölcük seferini yaparken fırtına nedeniyle Derince açıklarında batan Üsküdar Vapuru’nda yaşamını yitiren vatandaşlarımız karanfillerle anıldı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bir daha böyle acılar yaşanmasın” dedi

1 Mart 1958’de İzmit-Gölcük seferini yaparken fırtına nedeniyle Derince açıklarında batan Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar İzmit Vapur İskelesi’nde anıldı. Çoğunluğu okuldan eve dönen İzmit Lisesi ve Sanat Okulu öğrencilerinden oluşan yaklaşık 600 vatandaşımızın unutulmadığı programa; CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İZLİ-DER Dernek Başkanı Haluk Cem Gökmen, İZSAN-DER Dernek Başkanı Halil Atay, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

‘’63 YIL GEÇSE DE ACILAR HEP TAZE”

Kaymakamlığın talimatı gereği yalnızca iskelede gerçekleştirilen ve kısa tutulan programda duygularını dile getiren İzmit Belediye Başkanı Av.Fatma Kaplan Hürriyet, “Yüzyılın faciası olan Üsküdar Vapuru Faciası’nın üzerinden her ne kadar 63 yıl geçse de acılar hep taze. Her acıdan ders almak, sonuç çıkarmak ve geleceğe dair ihmallerin önüne geçmek, daha fazla can kaybının da önüne geçmek gerekiyor. Birçok olumsuzluğu önceden öngörmeliyiz.

OKUL PROGRAMLARINA PANDEMİ ENGELİ

Anma törenini her sene olduğu gibi okullarımızda da gerçekleştirmeyi çok arzu ettik. Ancak kaymakamlık pandemi nedeniyle programlarımızı kısa tutmamızı istedi ve sadece deniz kenarında anma töreni yapmamız gerekti. Bu nedenle bütün kentimizin hoşgörüsüne sığınıyoruz. Bizleri derinden sarsan faciada yaşamlarını kaybeden tüm hemşehrilerimize, öğrencilerimize Allah’tan rahmet, hayatta kalan yakınlarına sabır diliyorum. Bu acıyı tüm kalbimizde hissettiğimizi kamuoyunun bilmesini istiyor, bir daha böyle bir acının yaşanmamasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından denize karanfil bırakıldı.

“GÜNDEMDE TUTMAK BORCUMUZDUR”

Birçok öğrencisini faciada kaybeden İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği (İZSANDER) Başkanı Halil Atay, ‘‘Bu acı olayı her zaman gündemde tutmak gönül borcumuzdur. Başkanımıza bu anlamda çok teşekkür ederim. Çocuklarımıza torunlarımıza o acı günleri üzülerek ifade etmemiz gerekiyor. Yarınlarda bizler olmasak bile bu elim olayı herkese duyurun, unutturmayın’’ dedi. İzmit Lisesi Mezunları Derneği (İZLİDER) Başkanı Haluk Cem Gökmen, “Körfezin tüm yolcularını taşımakta olan bu gemi faciası yaşanmadan 8 ay önce ‘Muhtemel bir facianın eşiğindeyiz’ diye manşet haber yapılmıştı. Şu yaşadığımız günlere baktığımızda ihmal ve tedbirsizliği görüyoruz. İnternette çok güzel bir belgesel mevcut. Bunu gündeme getirelim. Bu güzel organizasyon için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu. Programın sonunda denize çelenk bırakıldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL