6’ncı Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nda kayıtlar başladı

‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ temasıyla 3 dil ve 11 ayrı kategoride düzenlenecek 6’ncı Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın kayıtları 13 Kasım itibariyle başladı. Kocaeli ilindeki organizasyonun proje ortağı olarak Lider Gençlik..

6’ncı Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nda kayıtlar başladı

‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ temasıyla 3 dil ve 11 ayrı kategoride düzenlenecek 6’ncı Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın kayıtları 13 Kasım itibariyle başladı.

Kocaeli ilindeki organizasyonun proje ortağı olarak Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü ile Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İLKÇEV), Uluslararası çapta düzenlenen, ‘’Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının’’ Gebze ayağını üstlendiğini duyurdu.

Server Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından, bu yıl 6.cısı düzenlenecek Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, Türkiye ve Dünya geneliyle aynı anda  Gebze, Çayırova, Dilovası ve Darıca’da da düzenlenecek.

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 6’ncısı, ‘Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü’ konusuyla kayıtlara başladı. ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ temasıyla 3 dil ve 11 ayrı kategoride düzenlenecek 6’ncı Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın 13 Kasım 2017 tarihinde başlayan kayıtları, 04 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek.www.ufkayolculuk.cominternet sitesinden ücretsiz başvuruların yapıldığı yarışmanın yazılı sınavı 8 Nisan 2018 tarihinde yapılacak.

ENGELLİLER VE MAHKUMLAR DA YARIŞACAK

Yapılan açıklamada; engelliler ve mahkumların katılabildiği yarışmaya 11 farklı kategoride yapılacak. A, B, C, D, E, F ve I kategorileri Türkçe dilinde, G, H ve K kategorileri Arapça dilinde, J kategorisi ise İngilizce dilinde olacak. Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışma; A kategorisi (10 yaş altı), B kategorisi (10-14 yaş), C kategorisi (14-19 yaş), D kategorisi (19-30 yaş), E kategorisi (30 yaş üstü), F kategorisi/İhtisas kategorisi (Resmi veya fahri din görevlileri), (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler vs.), G kategorisi (Arapça 18 yaş altı), H kategorisi (Arapça 18 yaş üstü), I kategorisi (Türkçe online), J kategorisi (İngilizce online), K kategorisi (Arapça online) olmak üzere 7’den 70’ine 8 milyar insanlığın istifadesine sunulacak. 

DÜNYANIN HER NOKTASINDAN ONLİNE SINAV

Yarışmaya sınıflardan bağımsız olarak kurum sitesi üzerinden I (Türkçe online) kategorisinde 1 Nisan’da, J (İngilizce online) ve K (Arapça online) kategorilerinde de 8 Nisan yapılacak. Yarışmanın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar 2 umre seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 dost ülkeye yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 umre seyahati + bin 500 lira veya 2 dost ülkeye yolculuk + bin 500 lira, üçüncü olanlar da 2 umre seyahati + 500 lira veya 2 dost ülkeye yolculuk + 500 lira ödüllerine hak kazanacak. Bu kategorilerde 4’üncüden 10’uncuya kadar sıraya girenler ve I, J, K kategorilerinde ilk üçe girenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacağı bilgisi verildi. Ayrıca, yarışmada dereceye girenler yaşadıkları illerde ve ilçelerde yarışmayı organize eden proje ortakları tarafından da çeşitli ödüllere layık görülecek.

Konuyla ilgili olarak İLKÇEV tarafından yapılan açıklamada, “08 Nisan 2018 yılında tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak yapılacak merkezi sınavı Gebze, Çayırova, Dilovası ve Darıca ilçelerin de yapmayı hedefliyoruz. Sınava katılım ücretsiz olmakla beraber, yarışmacılar kitaplarını ücret karşılığında kitap temin noktalarından kendileri temin edecekler. ‘’Yarışmamız, Kur’an ve Sünnet’in ayrılmaz bir bütün olduğunu anlamak, Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlayıp yaşamak, Toplumun her kesimini Son Peygamber’in (sav) mesajları ile buluşturmak, Yüce dinimiz İslam’ı sahih kaynaklar ile daha doğru anlamak ve anlatabilmek, Hadis-i Şerifleri önemsizleştirip yok sayarak Kur’an-ı Kerim-i yanlış uygulatmayı amaçlayan tuzaklardan korumak, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamayı hedeflemektedir’’ denildi. Kayıt ve detaylı bilgi için : www.ufkayolculuk.com, adresini takip etmeleri yeterlidir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL