Genel Güncel İzmit Kandıra Manşetler Spor Yaşam

8 Farklı Türde 57 Balık Yakalandı

Kocaeli Uluslararası Balık Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu Türkiye’nin farklı illeri ve birçok ülkeden amatör olta balıkçısının katıldığı 5. Kocaeli Uluslararası Balık Yakalama Yarışması, Uzunkum Tabiat Parkında gerçekleşti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin..

8 Farklı Türde 57 Balık Yakalandı
  1. Kocaeli Uluslararası Balık Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Türkiye’nin farklı illeri ve birçok ülkeden amatör olta balıkçısının katıldığı 5. Kocaeli Uluslararası Balık Yakalama Yarışması, Uzunkum Tabiat Parkında gerçekleşti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Kandıra Belediyesi, İmeak Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi ile Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Doğa ve Su Sporları Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Balık Yakalama Yarışması’nda dereceye giren sporcular kupa ve hediyelerini aldı.

8 FARKLI TÜRDE 57 BALIK YAKALANDI

Karadeniz Sahillerinde yapılan ilk Uluslararası Balık Yakalama Yarışması’na katılan 8 ayrı ülkeden 16’sı yabancı toplamda 120 sporcu katıldı. Yarışmacılar kefal, mırmır, ispari, minekop, kurdele balığı, dil balığı, eşikana ve kalkan olmak üzere 8 farklı türde 57 balık yakaladı. Dolu dolu geçen yarışmanın ödül törenine Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, İmeak Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Doğa, Su Sporları Kulübü Başkanı Kadir Cihan Pestil, amatör olta balıkçıları ve vatandaşlar katıldı.

EN BÜYÜK BALIK 18 CM

Yarışma genel sıralamasında 4 balık 86 puanla Çanakkale’den Abdülkadir Arkış ve Muhammet İnan birinci, 5 balık 51 puan ile Kocaeli’den Gamze Dönmez ve Emre Dönmez ikinci ve 1 balık 40 puan ile Antalya’dan Barış Gürlevük ve Hakan Yılmaz üçüncü oldu. En büyük balık yakalama kategorisinde ise Hollanda’dan Miranda Willemse 18 cm pisi balığı yakalayarak birinci oldu. Yarışmada toplamda 57 balık tutuldu. Tutulan balıklar tekrar denize bırakıldı. Dereceye giren sporcuların ödüllerinin verilmesi sonrasında protokol ve sporcular hatıra fotoğrafı çektirdi.

“SPOR DENİLİNCE AKILLARA TAHİR BAŞKAN GELİR”

Ödül töreninde konuşan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli’de spor ve gençlere hizmet denildiğinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın akıllara geldiğini dile getirdi. Başkan Turan, “Kocaeli ulusal ve uluslararası tüm organizasyonlarda sporcuya her zaman değer veren bir şehir. Şehrimiz bu nedenle sporun başkenti olma özelliği taşıyor” dedi. İmeak Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel ve Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Doğa, Su Sporları Kulübü Başkanı Kadir Cihan Pestil ise konuşmalarında 5. Uluslararası Balık Yakalama Yarışması’na katkılarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kandıra Belediyesi’ne teşekkür etti. Dereceye giren yarışmacılar da Kandıra’da olmaktan mutluluk duyduklarını, daha önce hiçbir yerde bu şekilde güzel ağırlanmadıklarını ifade etti.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL