“82. yılında rahmetle, şükranla ve saygıyla yâd ediyoruz”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı “Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 82. yılında rahmetle, şükranla ve saygıyla yâd ediyoruz…

“82. yılında rahmetle, şükranla ve saygıyla yâd ediyoruz”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 82. yılında rahmetle, şükranla ve saygıyla yâd ediyoruz.

 

Fikir ve eylem insanı olarak insanlık tarihinin unutulmazları arasındaki yerini alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarıları ile iyi bir asker ve büyük bir devlet kurucusu olduğu kadar; görüşlerindeki sağlamlık, gerçekçilik, kararlılık, barış ve insan severlik değerleri ile de milletlerarası bir liderdir.

 

10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, sahip olunan değerlerin kıymetinin bilindiği, Cumhuriyetin erdemlerini hayatımızda etkin kılmamız gerektiğini hatırlatan bir gündür.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin 97. yılını gururla ve iftiharla kutlayıp, istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye devam ederken, ecdadımızın her dönemde önüne çıkan engelleri birlik ve beraberlik içinde aştığını, milli ve manevi değerlerini her şart altında yaşattığını, inandığı yoldan asla dönmediğini, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını da unutmamalıyız.

 

1923’te büyük zorluk ve yokluklar içerisinde kurulan Devletimiz, bugün; yerli, milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güçle günden güne büyümüş ve dünya coğrafyasındaki tüm mazlumların yegâne umudu haline gelmiştir.

 

Aziz Milletimiz, şehitlerimizin kanları ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla savunulan bu vatan ve bayrağı, sonsuza kadar korumaya kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti, geçmişinden aldığı güçle tüm engelleme teşebbüslerine rağmen sağlam adımlarla ilerlemeyi ve büyümeyi sürdürmektedir.

 

Bizler, ecdadımıza layık olacak şekilde, kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, Cumhuriyetimizin ideallerini, hedeflerini ve Aziz Milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı şevk ve heyecanla, çalışma azmi ve gayreti içerisindeyiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle,  minnetle ve saygıyla anıyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL