83 gün sonra kazanan yine İmamoğlu oldu

Yenilenen seçimde tarihi fark!   31 Mart seçimlerinde yüzde 48.8 oy alan İmamoğlu rakibine 13 bin oy fark atmıştı. Yenilenen seçimde ise fark tarihi bir yüksekliğe ulaştı. İstanbulluların yüzde 54’ünün..

83 gün sonra kazanan yine İmamoğlu oldu

Yenilenen seçimde tarihi fark!

 

31 Mart seçimlerinde yüzde 48.8 oy alan İmamoğlu rakibine 13 bin oy fark atmıştı. Yenilenen seçimde ise fark tarihi bir yüksekliğe ulaştı. İstanbulluların yüzde 54’ünün oyunu alan İmamoğlu toplam oy sayısını da 4 milyon 651 bine çıkarmayı başardı. Rakibi Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ise bir önceki seçimde aldığı oylardan geriye düştü. Yüzde 3 oy kaybeden Yıldırım, oyların sadece 3 milyon 837 binini alabildi. Böylece Yıldırım, 31 Mart seçimlerine göre yüzde 3 oy kaybetti.  

İmamoğlu, resmi olmayan sonuçların belli olmasından sonra yaptığı  ilk açıklamada kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Türkiye’de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olduklarını vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu: “Maalesef demokrasinin saati 31 Mart akşamı çalışmadı, yaşanan her şeyi tüm milletimiz biliyor. Ama saatleri durdurarak zamanın akışını asla ve asla önleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra aynı zamanda hesap pusulası da çıktı. Vatandaş 31 Mart’tan bugüne bu ülkeye yaşatılanların, yapılan haksızlığın hesabını o bir avuç insana kesmiştir. Bu İstanbul’da  bir sayfa kapandı yeni sayfa açıldı anlamına gelmiyor.” Bu seçimin İstanbul’da herkesin yeni ve ortak sayfa açması anlamına geldiğine işaret eden İmamoğlu, bu yeni sayfada İstanbul’da artık adalet, eşitlik, sevgi, hoşgörü olacağını kaydetti.

İmamoğlu “Bugün 16 milyon İstanbullu demokrasiye olan inancımızı, adalete olan güvenimizi tazelemiştir. Bunu yalnız bana oy verenler değil, seçimleri büyük olgunluk ve sükunet içinde geçiren bütün vatandaşlarımız  sağlamıştır. Sizler Türkiye’nin demokrasi itibarını tüm dünyanın gözleri önünde korudunuz ve Türkiye’yi yakın coğrafyadaki bazı ülkelere benzetme gayretinde olan dünya ülkeleri ne de işin aslını öğrettiniz” diye konuştu. Bu seçimin, oluşturdukları İstanbul ittifakının var olan pek çok ön yargıyı da yok ettiğini kaydeden İmamoğlu şöyle devam etti: “Artık önyargı ve ayrıştırma dönemi bitmiştir. Ben bu kenti tek başıma yönetecek değilim. Partiler bir amaç değildir, hizmette araçtır. Partiler gibi liderleri de kutsal değildir. Bir parti başkanı, bir belediye başkanı ya da bir cumhurbaşkanını kutsallaştırmak, milletin üzerinde bir yere konumlandırmak doğru değildir.” Seçim döneminde kendisine, ailesine, çalışma arkadaşlarına ve partisine yönelik yapılan sistematik saldırıları unutmak istediğini vurgulayan İmamoğlu, şunları kaydetti: “O dil bitsin. Artık asıl yeni sayfayı, olması gereken ilişkileri, üslup düzeyinde yeni bir döneme açmak ve başlatmak istiyoruz. Ve bu süreçte bu tür davranışta bulunanların bence zaman içinde hak ettiği cevabı milletimizden alacağını düşünüyorum.

Bu vesileyle devletin başı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, İstanbul’un acil sorunlarında merkezi ve yerel yönetimin uyumlu ve iş birliği içinde çalışmasını sağlamanın önemi ortadadır. Ben seçim öncesinde vatandaşa anlattığım ve onay aldığım yol haritasına ve ilkelere uygun olarak sizinle uyum içinde çalışmaya hazırım ve buna talibim. Bu ülkenin buna ihtiyacının olduğunun da altını çiziyorum. Vatandaş siyasetçi kavgalarından, atışmalarından bıkmıştır, yılmıştır. Hizmet, üretim ve çözüm beklemektedir.

Bu akşam sevineceklerini, mutlu olacaklarını belirten İmamoğlu, “Sevinmek bir başka kimsenin kalbini kırmak anlamına asla gelmez. Bu konuda bütün vatandaşlarımızı en hassas bir şekilde davranmaya davet ediyorum. Bu bir zafer değildir, yeni bir başlangıçtır. Yarın birbirimizin yüzüne bakacağımızı ve yarından itibaren bir belediye başkanı olarak 16 milyon insana eşit davranacağımızı buradan duyurmak istiyorum” dedi. 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL