24.Şehabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Verildi

Kocaeli Sanayi Odası tarafından bu yıl 24. cüsü düzenlenen Şehabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Töreni yapıldı.  Başbakan yardımcısı Fikri Işık,Vali Hüseyin Aksoy, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral..

24.Şehabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Verildi
Kocaeli Sanayi Odası tarafından bu yıl 24. cüsü düzenlenen Şehabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Töreni yapıldı. 
Başbakan yardımcısı Fikri Işık,Vali Hüseyin Aksoy, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran,  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Kaymakamı Atila Kantay, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, siyasi parti il temsilcileri, sanayiciler ve iş adamları katıldı.
Vali Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Kocaeli sanayinin kalbinin attığı bir kent. İlimizde 29 adet tehlikeli atık geri kazanım tesisi, 32 adet ambalaj atığı toplama ayırma tesisi, 60 adet ambalaj atığı geri kazanım, 2 adet bitkisel atık yağ geri kazanım, 2 adet ömrünü tamamlamış lastik geri kazanım, 8 adet elektrikli ve elektronik atık eşya işleme tesisi Kocaeli’de faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu tesislerimizde 139 bin 259 ton tehlikeli atık geri kazanılırken, 13 bin 334 ton tehlikeli atıkta bertaraf edilmiştir. Kocaeli’de şuan itibariyle 37 sanayi tesisimizin 108 bacası online olarak izlenmektedir. İlimizin hava kalitesini geliştirmeye dönük olarak kimyasal depolandırmalara yönelik bir Valilik Genelgesi yayınlanmış ve Türkiye’de kimyasal depolama yapan firmaların emülsiyonlarına yönelik çalışmalar yapılmış ve standarda bağlanmıştır.” dedi.
Başbakan Yardımcımız  Fikri Işık ise yaptığı konuşmalarında; “Böylesine anlamlı bir ödül töreni vesilesiyle aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Merhum Şehabettin Bilgisu’yu da rahmetle anıyorum. Dünya nüfusu çok hızla artıyor. Nüfusun hızla artmasıyla birlikte doğal kaynaklarında bilinçsizce tüketilmesi çevreyle ilgili sorunların daha tehlikeli bir boyuta ulaşmasına neden oluyor. Son 40 yılda biyolojik çeşitlilik küresel ölçekte %30 oranında azalmış durumda. Hem kendimiz çevreyi kirletiyor hem de bedelini ödüyoruz. Bu faturanın bedelini en az şekilde ödemek için kaynaklarımızı en etkin şekilde korumak amacında olmalıyız. Bu dünya bize binden öncekilerin mirası değil, gelecek neslin bizim üzerimizdeki emanetidir. Ülkeler giderek çevreyi koruyan üretim süreçlerini amaç ediniyor. Son dönemde çevreye kamu çok ciddi yatırım yapıyor. Artık Kocaeli’nin hiçbir köşesinde kötü kokuya yer yok. Kocaeli Sanayi Odamızın 1995 yılından buyana düzenlediği Şehabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sanayicimizin çevreyi koruması adına çok ciddi bir katkı sağlıyor. Bu ödül töreni temiz üretim, temiz sanayi ve temiz gelecek vizyonunun gelişmesi için çok büyük bir önem taşıyor. Üzerinde yaşadığımız dünyanın bizim olduğu kadar gelecek nesillerin olduğunu unutmadan çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Bu doğayı korursak oda bizi korur. Tabiata ve doğaya hoyratça değil, duyarlı bir şekilde yaklaşmalıyız. Ödül alacak firmalarımızı tebrik ediyorum. yarışmaya katılan tüm firmalarımız bizim gönüllerimizde dereceye girmiştir.” diyen Işık ödül töreninin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından,Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Liman, Ağaç ve Ağaç Ürünleri, Kimya, Karma Sektör, Kobi Kategorisi Çevre Ödülü, Büyük İşletme Kategorisi Çevre Ödülü ve Teşvik Ödülü almaya hak kazanan firmalara ödüllerini vererek, onları tebrik ettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL