Abhazlar Kandıra’da sürgünü anacak

Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca, Rus – Kafkas savaşları sonrasında gerçekleşen sürgünün anması için tüm halkı Kandıra’da bulunan Kefken Babalı sahili’ne davet etti. İzmit Doğu Kışla Parkı’nda bulunan Kocaeli..

Abhazlar Kandıra’da sürgünü anacak

Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca, Rus – Kafkas savaşları sonrasında gerçekleşen sürgünün anması için tüm halkı Kandıra’da bulunan Kefken Babalı sahili’ne davet etti.

İzmit Doğu Kışla Parkı’nda bulunan Kocaeli Abhaz Derneği Binası’nda Abhazya’dan gelen gazeteciler Zarina Kogonia ve Saida Zhiba’ya röportaj veren Hasan Konca, dernek faaliyetlerini ve Kocaeli’de yaşayan Abhazların yaşamı hakkında bilgi verdi. Gerçekleşen röportajın ardından açıklama yapan Hasan Konca, “Rus – Kafkas savaşları sonrasında başta Anadolu toprakları olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine sürgün edilen Abhaz ve Çerkes halkları bu yaşanan trajedinin ardından kaybedenlerini hiç unutmadı. Bizde her yıl Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan Kefken Babalı Köyü’nde her yıl sürgünde yitirdiğimiz atalarımızı anıyoruz. Biz bu anmalarda da tüm halkımızı görmek istiyoruz. 21 Mayıs Pazartesi günü dernek binamız önünden saat 15:00’te araç kaldırılacaktır” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL