‘Açık Kapı’ tanıtıldı

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından;Vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesinin hedeflendiği ve 15 pilot il arasında Kocaeli’nin de belirlendiği vatandaş..

‘Açık Kapı’ tanıtıldı
İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından;Vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesinin hedeflendiği ve 15 pilot il arasında Kocaeli’nin de belirlendiği vatandaş odaklı ‘Açık Kapı’ projesi tanıtım programı Vali Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.
Vali Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında;“ Kocaeli Valiliği olarak vatandaşa sunduğumuz yeni bir hizmet modelini yine sizlerle paylaşmak üzere buradayız. Açık kapı hizmet modeli hükümetimizin 180 günlük acil eylem planı içerisinde yer alan, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla 15 pilot ilde uygulamaya geçilen bir hizmet modelidir. Kocaeli’de bu 15 ilden bir tanesidir. 26  Aralık 2017 tarihinden itibaren de Kocaeli Valiliği olarak Açık Kapı hizmetlerini sunmaya başladık. Özellikle burada görev yapan arkadaşlarımız ve ilgili Vali Yardımcısı arkadaşımız hizmet içi eğitime katıldı. Buradaki temel amacımız; vatandaşa sunulan hizmetlerin etkin ve süratli bir şekilde sonuçlandırılması onlardan gelen taleplerin hangi noktada, nasıl oluştuğu noktasında istatiksel veriler oluşturma ve vatandaşa sunulan hizmet anlayışında oluşturulacak politikalara altlık yaratma anlamında bu çalışmalardan da istifade edeceğiz. Burada vatandaşlarımızın doğrudan müracaatlarını ilgili arkadaşlarımız alacak ve ilgili kurumlarımıza yönlendirecektir. Kocaeli’nde ilgili kurumlarımızda 120 irtibat görevlisi görevlendirildi ve bu irtibat görevlileri buradan kendilerini yönlendiren iş ve işlemleri takip edecekler. Temel amacımız, vatandaşımızın taleplerinin en hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve vatandaş memnuniyetinin en üst noktaya taşınmasıdır. Bu anlamda Kocaeli olarak böyle bir hizmeti sunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Doğrudan başvuru yapılabileceği gibi elektronik sistem üzerinden de başvurma imkanı var. Bu noktada vatandaşlarımızın başvuruları ilgili birimlerimize yönlendirilmek suretiyle alınacak ve sonrasında vatandaşlarımızın talepleri karşılanmış olacaktır. Burada görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu hizmet modeliyle Kocaeli’nde ki vatandaşlarımıza Valilik olarak sunacağımız hizmetlerimizi bir üst noktaya taşımış olacağız.” diyen Vali Açık Kapı projesinin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL