“Açlık sınırında gezen rakamlar”

CHP İl Başkan Vekili Bülent Sarı’dan asgari ücret açıklaması “Açlık sınırında gezen rakamlarla emeğinize sahip çıkıyoruz demek samimiyetsizliktir”   Milyonlarca kişinin merakla beklediği 2021 asgari ücret rakamının 2 bin 825..

“Açlık sınırında gezen rakamlar”

CHP İl Başkan Vekili Bülent Sarı’dan asgari ücret açıklaması

“Açlık sınırında gezen rakamlarla emeğinize sahip çıkıyoruz demek samimiyetsizliktir”

 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 2021 asgari ücret rakamının 2 bin 825 TL 90 kuruş olarak açıklanmasına tepkiler sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Başkan Vekili Bülent Sarı, açıklanan rakamın Türkiye ekonomisi şartlarında yetersiz olduğunu ifade etti. İl Başkan Vekili Bülent Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

“Bakan Selçuk bugünkü asgari ücret açıklamasında ‘Çalışanlarımızın emeğine sahip çıkarak’ şeklinde bir ibare kullanarak belirlenen rakamı 2 bin 825 TL 90 kuruş olarak duyurdu. Salgınla mücadele ettiğimiz, ekonomik krizin buhrana dönüştüğü bir dönemde işçinin ve emekçinin dört gözle beklediği asgari ücret, TÜİK’in Kasım ayında duyurduğu açlık sınırının sadece bir miktar üzerinde. Milyonlarca işçiyi ve emekçiye, açlık sınırında gezen rakamlarla emeğinize sahip çıkıyoruz demek samimiyetsizliktir. Asgari ücretin vergiler hariç en az 3 bin 100 TL ve olması gerektiğini savunmaya devam edeceğiz. İşçinin, emekçinin emeğini yok sayan 2021 yılı asgari ücret rakamını kabul etmiyoruz”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL