AFAD Darıca’da Afet Bilinci Eğitimi verdi

Darıca Türk Hava Kurumu’nda Afet Bilinci Eğitimi   AFAD İl Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu Darıca Şube Başkanlığı bünyesinde AFAD gönüllülerinden oluşturulan ekibe Adnan Menderes Kültür Merkezinde eğitim verdi. THK Darıca..

AFAD Darıca’da Afet Bilinci Eğitimi verdi

Darıca Türk Hava Kurumu’nda Afet Bilinci Eğitimi

 

AFAD İl Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu Darıca Şube Başkanlığı bünyesinde AFAD gönüllülerinden oluşturulan ekibe Adnan Menderes Kültür Merkezinde eğitim verdi.

THK Darıca Şube Başkanı Enes Polat’ın ev sahipliğinde, AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer, AFAD eğitmenleri Hüseyin Çakırca ve İsmail Aktaş’ın katıldığı eğitim ilgiyle takip edildi. İlçe protokolünden katılımların olduğu eğitimde temel afet bilinci kapsamında bireysel deprem hazırlıkları anlatıldı.

Eğitimde, bina sağlamlığının öneminden başlayarak yapısal olmayan riskler, afet çantasının hazırlanması, çök-kapan-tutun uygulaması detaylarıyla anlatıldı.

Deprem öncesi-sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerin sadece kurumları değil bireyleri de ilgilendirdiğine değinilen eğitimde, önlem alma kültürünün toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması gerektiği vurgulandı.

Programda katılımcılara bilgi veren Eğitim Şube Müdürü Salim Biçer, AFAD Gönüllülüğünde Kocaeli’nin 4 bin 400 kişiye ulaştığını, ülkemizin nüfusu en yoğun ilk 15 ilinde nüfus başına düşen AFAD gönüllüsü sayısında İlimizin 100 binde 220 kişi ile birinci olduğunu anlattı. Biçer “Ancak bu sayının çok yetersiz olduğunu söylemeliyiz. Tüm hemşehrilerimizi gönüllü olmaya davet ediyoruz. THK Darıca Şubesine de bu anlamlı gönüllülük çalışmasından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL