Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
AFAD Kocaeli'den Basın Duyurusu | Kocaelide Bugün

AFAD Kocaeli’den Basın Duyurusu

Elazığ Depremi Sonrasında Yapılan Çalışmalar Kocaeli Valiliği, Elazığ Sivrice’de 24.01.2020 tarihinde saat 20.55’te yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Kocaeli İlimizde yapılan çalışmalar ve yardım talepleriyle ilgili bir açıklama yaptı. 1999..

AFAD Kocaeli’den Basın Duyurusu

Elazığ Depremi Sonrasında Yapılan Çalışmalar

Kocaeli Valiliği, Elazığ Sivrice’de 24.01.2020 tarihinde saat 20.55’te yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Kocaeli İlimizde yapılan çalışmalar ve yardım talepleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

1999 Depreminin acılarını derinden yaşayan Kocaeli İlimizde, Elazığ Depreminden hemen sonra Valilik olarak gelişmeler yakından takip edilmiş, arama kurtarma ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir.

AFAD Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı talepleri kapsamında ilk aşamada AFAD İl Müdürlüğümüzden 8 kişilik 2 arama kurtarma ekibi ile İl Sağlık Müdürlüğümüzden 22 kişilik 3 UMKE ekibi ve 3 Ambulans ekibi bölgeye gönderilmiş, diğer ekipler teyakkuz halinde göreve hazır şekilde merkezlerinde konuşlandırılmışlardır.

Bu tür doğal afetlerden sonra milletimizin, kurum ve kuruluşlarımızın duyarlılığı üst seviyede olmakta, acıları azaltma noktasında yardım yapma gayreti göstermektedirler.

Ancak herhangi bir karışıklığa mahal vermemek adına Cumhurbaşkanlığımızın bildirdiği çerçeve dışında yardım çağrısında bulunulmaması önem taşımakta, yardımlar konusunda vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşlarımızın bazı hususlara riayet etmeleri gerekmektedir.

Yardımlar için;

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının AFAD koordinesine vurgu yaparak duyurduğu 0312 2582323 numaralı telefonla irtibat halinde olunması,
  • AFAD Başkanlığının resmi kurum hesaplarından yardım sürecinin takip edilerek yapılacak duyurular bağlamında hareket edilmesi,
  • Gıda ve beslenmeye yönelik yardımlarla ilgili KIZILAY MAFOM’un 0216 5170800 nolu telefonuyla bağlantı kurularak koordinasyonun tek elden yürütülmesinin sağlanması,

Bahsedilen konularda bilgi almak isteyenler, Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünün telefonlarından da (0262 3215253-3211029) bilgi alabilecekleri hususu,Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL