AFAD ve Jandarma yaylada kaybolan 4 genci kurtardı

Menekşe Yaylasında Arama Kurtarma Operasyonu   Yuvacık Menekşe Yaylasında kaybolan 4 genç AFAD ve Jandarma tarafından bulunarak kurtarıldı.   İstanbul’dan gelerek günübirlik kamp yapmak üzere Kocaeli’nin Başiskele İlçesindeki Menekşe Yaylasına..

AFAD ve Jandarma yaylada kaybolan 4 genci kurtardı

Menekşe Yaylasında Arama Kurtarma Operasyonu

 

Yuvacık Menekşe Yaylasında kaybolan 4 genç AFAD ve Jandarma tarafından bulunarak kurtarıldı.

 

İstanbul’dan gelerek günübirlik kamp yapmak üzere Kocaeli’nin Başiskele İlçesindeki Menekşe Yaylasına çıkan 20’li yaşlardaki 4 genç (Kübra E, Sude K, Ensar B. ve Mert O.) gün bitiminde kaybolduklarını anlayarak ailelerine haber verdi.

Gençlerden birinin annesinin Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünü arayarak yardım istemesi üzerine harekete geçen AFAD ekibi, telefon irtibatında sıkıntılar yaşanan yayladaki gençlerden konum da alınamaması üzerine Yuvacık Jandarma ile birlikte bölgeye intikal etti.

Yaylaya ulaşan AFAD ve Jandarma, Armut Boğazı mevkiinde önce gençlerin aracını buldu. Aracın yakınlarında olabilecekleri ihtimaliyle gençlerle tekrar iletişime geçilmeye çalışıldı. Sonunda gençlerden birine ulaşıldı ve AFAD aracının sireninin çaldırılacağı söylenerek siren sesine göre yönlerini bildirmeleri istendi.

Belirlenen bölgeye doğru sık ormanlık alanda gece saatlerinde başlatılan aşağı yönlü sesli arama çalışması sonuç verdi ve araçtan 2 km. uzaklıkta kayıp gençlere ulaşıldı.

Sağlık sorunu olmayan gençler bölgeden alınarak zorlu orman parkurunda bir saatlik yürüme ile araçların yanına ulaşıldı.

Yuvacık Jandarma Komutanlığında hastane sevki ihtiyacı oluşmadan tutulan aile teslim tutanağı ile gençler İstanbul’a hareket etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL