Genel Güncel Manşetler Surmanset Yaşam

AFAD’da TAMP Revizyon toplantısı

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, TAMP’ı yeni hükümet sistemine uyarlamak üzere başlatılan güncelleme çalışmaları kapsamında İlimizdeki ana çözüm ortağı kuruluşların temsilcilerini biraraya getirdi. Kocaeli’deki 16 yerel kuruluşun sorumluluğunu üstlendiği 26 hizmet..

AFAD’da TAMP Revizyon toplantısı

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, TAMP’ı yeni hükümet sistemine uyarlamak üzere başlatılan güncelleme çalışmaları kapsamında İlimizdeki ana çözüm ortağı kuruluşların temsilcilerini biraraya getirdi.

Kocaeli’deki 16 yerel kuruluşun sorumluluğunu üstlendiği 26 hizmet grubunun yetkililerinin katıldığı AFAD İl Müdürlüğündeki toplantıda başlatılan güncelleme ve revizyon çalışmaları masaya yatırıldı. AFAD Başkanlığına gönderilmek üzere çözüm ortağı kuruluş temsilcilerinin önerileri tutanağa geçirildi.

Planların dayanağı olan mevzuatlar için de değişiklik tekliflerinin alındığı toplantıda Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul bir sunum yaptı.

Risk yönetiminin önemine değinerek sunumuna başlayan Tekoğul, güncelleme çalışmasına neden gereksinim duyulduğunu anlattı. Ulusal Afet Kurullarının Başbakanlığa bağlı çalıştığını, yeni sistemle Başbakanlığın ortadan kalkmasıyla planların da yeni baştan ele alındığını, bu vesileyle TAMP’ın ikinci versiyonu için başlatılan güncelleme çalışmalarının ilk aşamasının İllerde yapıldığını söyledi.

Tekoğul, “Yeni sistemle, Türkiye Afet Müdahale Planında sorumluluğu bulunan Bakanlıkların yapılanmasında değişikliklerin olması, güncellemeyi zorunlu hale getirdi. Bu kapsamda Ulusal Afet Kurulları, hizmet gruplarının teşkili, yerel düzey müdahale yapılanmaları ve olay türü plan koordinasyonları gibi bir çok başlıkta önerileri almak ve değişiklik tekliflerini tutanak halinde AFAD Başkanlığına göndermek üzere bu toplantı organize edildi. Bu çalışma ardından öngörülen bölgesel ve ulusal istişarelerle TAMP’ın güncellenmesi süreci tamamlanmış olacak” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL