Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
AFAD'dan Valilikte Eğitim | Kocaelide Bugün

AFAD’dan Valilikte Eğitim

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Valilik Akçakoca Salonunda KBRN Farkındalık ve Şüpheli Paketler eğitimi düzenledi. AFAD İl Müdürlüğünün organize ettiği KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer) Farkındalığı ve Şüpheli Paketler Eğitimine..

AFAD’dan Valilikte Eğitim

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Valilik Akçakoca Salonunda KBRN Farkındalık ve Şüpheli Paketler eğitimi düzenledi.

AFAD İl Müdürlüğünün organize ettiği KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer) Farkındalığı ve Şüpheli Paketler Eğitimine 19 kuruluştan 119 personel katıldı.

TAMP-Kocaeli KBRN Hizmet Grubu Operasyon Planındaki ana çözüm ortağı kuruluşların görevli tüm ekiplerini kapsayacak şekilde düzenlenen ve 6 başlığı kapsayan eğitim, 4 ayrı oturumda tam gün devam etti.

Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban’ın açılış konuşmalarıyla başlayan eğitim, KBRN içerikli ön testle sürdü. Vali Yardımcısı Dursun Balaban konuşmasında 1999 Marmara Depreminde yaşadığı tecrübeleri anlattı. AFAD’ın öncülüğünde yapılan hazırlık ve risk azaltma çalışmalarına değinen Balaban, TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planı KBRN hizmet grubuna dahil destek çözüm ortağı kuruluşların temsilcileri olan katılımcılara teşekkür ederek KBRN farkındalığı için yapılan eğitimin İlimiz açısından yararlı sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi.

Daha sonra söz alan AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, AFAD ve TAMP ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. KBRN Hizmet Grubu Eğitimini de veren Tekoğul, destek kurumlarının ve saha ekiplerinin görevlerini ve sorumluluklarını sıraladı. Afet ve acil durumlara toplumun tüm kesimleriyle birlikte hazırlanmak gerektiğini vurgulayan Tekoğul, afetlere hazırlık yapmanın ve bu çalışmaları yürütmenin zorluğuna işaret etti. Tekoğul sözlerini şöyle sürdürdü. “KBRN farkındalığı sürekli güncel tutulması gereken bir konudur. Gelişen ve değişen teknik ilerlemelerle bu alandaki yeni bilgilere açık olma zorunluluğu vardır. Tüm sorumlu kurum kuruluşlarla ve bilinçli bireylerle KBRN tehditlerinin üstesinden gelinebileceği unutulmamalıdır.”

Daha sonra Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünün Kimya Mühendisleri Serap Ayaz ve Duygu Bayraktar Şat, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler ve alınması gereken tedbirler konusunda her bir başlıkta ayrı ayrı sunumlar yaptı. Şüpheli Paketler konu başlığında yapılan sunum ardından eğitim sonu testinin de gerçekleştirildiği farkındalık eğitiminin sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Kocaeli AFAD haricindeki 19 kuruluştaki 119 katılımcı için hazırlanacak Eğitim Katılım Belgeleri önümüzdeki günlerde kurumlarına gönderileceği öğrenildi.

 

KBRN HİZMET GRUBUNUN ÇÖZÜM ORTAĞI KURULUŞLARI:

1 AFAD İl Müdürlüğü (Ana çözüm ortağı kuruluş) 11 Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü
2 Donanma Komutanlığı 12 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü
3 KBB İtfaiye Daire Başkanlığı 13 Kocaeli Liman Başkanlığı
4 İl Emniyet Müdürlüğü 14 DSİ 15. Şube Müdürlüğü
5 İl Jandarma Komutanlığı 15 İl Meteoroloji Müdürlüğü
6 Sahil Güvenlik Komutanlığı 16 Doğu Mar. Gümrük ve Ticaret Bölge Md.
7 Kocaeli Üniversitesi 17 Tübitak MAM
8 İl Sağlık Müdürlüğü 18 İZAYDAŞ
9 Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 19 TÜPRAŞ
10 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 20 GOSB

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL