AFAD,Karamürsel’de Afet Eğitimlerini Tamamladı

  Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı Eğitim Protokolü kapsamında Karamürsel ortaokullarındaki afet eğitimlerini tamamladı. Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında bu yılın başında başlatılan ve 4..

AFAD,Karamürsel’de Afet Eğitimlerini Tamamladı

 

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı Eğitim Protokolü kapsamında Karamürsel ortaokullarındaki afet eğitimlerini tamamladı.

Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında bu yılın başında başlatılan ve 4 yıl sürecek olan afet eğitim projesinin Karamürsel ilçe ayağı 9 ortaokulda 1740 öğrenci ile tamamlandı.

Daha önce de İzmit ortaokullarında tamamlanan eğitimlerle birlikte 2018 yılında İlimizde afet farkındalığı kazandırılan kişi sayısının katlanarak arttırıldığını vurgulayan Kocaeli AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer, ortaokul afet eğitim projesinin önümüzdeki yıl Kartepe, Başiskele ve Gölcük ilçeleriyle sürdürüleceğini söyledi.

Biçer, Karamürsel İmam Hatip Ortaokulunda 715, Bekir İlhami Fatma Medine Calp Ortaokulunda 134, Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulunda 180, Nazmi Oğuz Ortaokulunda 150, Atatürk Ortaokulunda 136, Gazanfer Bilge Ortaokulunda 31, Gazanfer Bilge İşitme Engellileri Ortaokulunda 44, Yalakdere Ortaokulunda 104 ve Güzelkıyı Ortaokulunda 246 öğrencinin temel afet bilinci aldığını ve tahliye tatbikatına katıldığını söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL