Genel Güncel Manşetler Yaşam

SEDAŞ ‘neler yapılacağını’ anlattı. 

SEDAŞ ulusal çapta ve yerel düzeyde bir afet ve acil durum yaşandığında ve sonrasında  neler yapılacağını ilgili kurumlara anlattı.  SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, Sakarya ilinde ilgili kurumların..

SEDAŞ ‘neler yapılacağını’ anlattı. 

SEDAŞ ulusal çapta ve yerel düzeyde bir afet ve acil durum yaşandığında ve sonrasında  neler yapılacağını ilgili kurumlara anlattı. 

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, Sakarya ilinde ilgili kurumların bir araya geldiği toplantıda, “Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının” amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana gelen bir afet ve acil durum sonrasında elektrik, doğalgaz, petrol, kömür gibi üretim, iletim ve dağıtım tesislerinde meydana gelebilecek hasarların acilen onarılarak en kısa sürede enerji ihtiyacını karşılamak olduğunu belirtti. Açıkalın, afet sonrası enerji hizmetlerinin sunumunu hızla normal durumuna getirmenin önemli olduğunu ve hazırladıkları planda amacın, afet ve acil durum bölgesinde enerji elektrik ve doğalgaz altyapı tesislerinin onarılması, acil ve kritik tesislere enerji sağlanması ve geçici barınma yerlerine enerji altyapı tesislerini kurmak olduğunu açıkladı. Afet anında bunun için destek çözüm ortakları ile diğer yerel düzey hizmet gruplarıyla işbirliği yapılacağını belirten Açıkalın, “Gerekli durumlarda koordinasyonun sağlanması için çalışmalar yürütülmesi de planda yer almaktadır” dedi.

İbrahim Açıkalın, Yerel Enerji Hizmet Grubu planı içinde bulunan kurumların, ülkede yaşanabilecek her tür ve ölçekte, afet ve acil durumlara müdahalede görev alabileceğini, planın Bakanlık merkez teşkilatı, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşları ile destek çözüm ortağı bakanlıkları ve özel sektörü kapsadığını ifade etti. Açıkalın afetlerde öncelikle acil ve kritik enerji verilmesi gereken noktaları da açıklayarak afet ve acil durumun yapısına göre bu önceliklendirmede değişiklikler öngörülebileceğini belirtti ve şu sıralamayı yaptı; “Öncelikle enerji verilirken, Olay Yeri (Arama Kurtarma, vb.) Ekipleri, Sağlık Tesisleri, Ulaşım (Havaalanı, Ana Arterler, Cadde ve Köprü, vb. ) Alanları,  Resmi Kurumlar, Haberleşme Tesisleri,  Enkaz Kaldırma Alanları öncelikli alanlarımız  olaktır.” dedi.

Açıkalın ayrıca toplantıda yer alan kurumlarda operasyon planında görevli çalışanların isim listelerinin güncel olması gerektiğine dikkat çekerek personel listelerini kurumları ile yeniden paylaştı.  SEDAŞ’ın sunumunu yaptığı planla ilgili toplantıya, Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, SEDAŞ Şebeke Operasyon Müdürlüğü, AGDAŞ Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü, DSİ 32.Şube Müdürlüğü, TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) Bölge Müdürlüğü, Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri katıldılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL