Afet Farkındalık Eğitimleri Devam Ediyor

KOCAELİ AFAD Deprem Simülasyon Tırında Afet Farkındalık Eğitimlerine Devam Ediyor 27 Ocak 2021 – 12 Şubat 2021 tarihleri arasında AFAD Başkanlığı tarafında gönderilen deprem simülasyon tırı ile afet farkındalık eğitimlerine..

Afet Farkındalık Eğitimleri Devam Ediyor

KOCAELİ AFAD Deprem Simülasyon Tırında Afet Farkındalık Eğitimlerine Devam Ediyor

27 Ocak 2021 – 12 Şubat 2021 tarihleri arasında AFAD Başkanlığı tarafında gönderilen deprem simülasyon tırı ile afet farkındalık eğitimlerine Kocaeli AFAD devam ediyor.

İçişleri Bakanlığınzca 2021 Yılı Afet Eğitim Yılı İlan edilmiş ve ülkemizde bir ‘afet refleksi’ oluşturabilmek amaçlanmıştır. Bu maçla KOCAELİ AFAD deprem simülasyon aracı ile; gerçeğe en yakın deprem tecrübesini vatandaşlarımıza sunarak afet anında doğru refleks oluşturmaya çalışmaktadır. Afetlerde doğru davranış şekillerinin neler olduğu konusunda vatandaşlarımıza teorik eğitimler verilmiş ve sonrasında uygulama yaptırılarak afet farkındalığı oluşturmak hedeflenmiştir. Hem kamunun afet davranışları hakkında bir refleks hem de toplumun afete bakışına ait bir refleks oluşturarak afet odaklı düşünmeyi her bireyde refleks haline getirmek amaçlanmaktadır.

Geçtiğimiz haftalarda Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, İsu Genel Müdürlüğü, ve Ormanya Doğa ve Tabiat Parkında AFAD Simülasyon tırı ile 1200 vatandaşımıza ulaşılarak afet farkındalık teorik eğitimi verilmiş ve sonrasında uygulama yaptırılmıştır.

Deprem ve afetlerde ilk 6 saat çok önemli olduğundan Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünün amacı vatandaşımızı bu 6 saatlik zaman dilimindeki davranış biçimi konusunda bilgilendirmek olup; bu amaç doğrultusunda AFAD Simülasyon tırı ile bilinçli ve hazır olmak için tüm vatandaşlarımızı, 10-11 Şubat 2021 Gebze Kent Meydanında gerçekleştirilecek olan, eğitimlere davet etmektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL