Afet Farkındalık Eğitimleri Yoğun Şekilde Devam Ediyor

2021 Afet Eğitim Yılı ilan edilmesiyle 32 farklı yerde 20 bin 984 kişiye ulaşıldı. AFAD İl Müdürlüğü, 2021 yılı itibariyle yapacağı eğitimin 2 aylık dönemde Milli Eğitim, Müftülük,  Sağlık Müdürlüğü..

Afet Farkındalık Eğitimleri Yoğun Şekilde Devam Ediyor

2021 Afet Eğitim Yılı ilan edilmesiyle 32 farklı yerde 20 bin 984 kişiye ulaşıldı.

AFAD İl Müdürlüğü, 2021 yılı itibariyle yapacağı eğitimin 2 aylık dönemde Milli Eğitim, Müftülük,  Sağlık Müdürlüğü vb. Kamu Kurum ve Kuruluşları ile özel firma, STK, muhtarlar ve vatandaşlarımıza 32 farklı yerde olmak üzere toplam da 20 bin 984 kişiye yüzyüze ve online olarak afet farkındalık eğitimi vererek tatbikatlar gerçekleştirdi.

AFAD Eğitim Müdürlüğünün koordine ettiği afet eğitimlerinde, temel afet farkındalığı, afet öncesi hazırlık, afet anındaki doğru davranış biçimleri, afet sonrası yapılması gerekenler anlatıldı. Temel eğitimlerin ardından yangın ve tahliye tatbikatları gerçekleştirildi.

2021 yılının ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edilmesiyle;  afet öncesi risk azaltma çalışmalarının önemi, afet sırası ve sonrasındaki doğru davranış uygulamalarının, vatandaşlarımızca öğrenilmesi, uygulanması ve farkındalığı yüksek bir toplum oluşturulabilmesi amacıyla Kocaeli AFAD tarafından en fazla sayıda vatandaşımıza ulaşabilmek için afet farkındalık eğitimlerine yoğun mesai harcanıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL